Używamy technologii takich jak pliki cookie do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Robimy to w celu poprawy komfortu przeglądania strony i wyświetlania spersonalizowanych reklam. Zgoda na te technologie pozwoli nam na przetwarzanie danych takich jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. O stosowanych plikach cookies można przeczytać tutaj. Jeśli nie zgadzasz się na stosowanie plików cookies, opuść serwis.
Hej
Jak na razie nie miałam czasu i kiedy zrobić tego badania ale chlorek wapnia trochę postawił mnie na nogi .Koszt badania to 200 zł z tego co czytałam ale zrobię je jak dzieci pójdą do szkoły .Te zawroty głowy już dawno minęły niestety jest to od kręgosłupa .Mam problem i nie wiem w czym szukać przyczyny Tzn czasem mam tak że trzęsie mnie od środka że czasem myślę że oszaleje ,nie mam pojęcia co sobie wyplukalam .Pomaga mi B complex i rumianek ale chciała bym znelzc przyczynę .
Niektórzy całe życie nie znajdują przyczyny, tego może być naprawdę bardzo dużo i ciężko tu dawać jakieś rozsądne rady. Na stronce są wypisane te, które najczęściej ludziom pomagają, pamiętaj, że ja nie jestem lekarzem i nie potrafię ocenić co komuś akurat dolega. Witryna o nerwicy to przetłumaczone artykuły typu "badania wykazały, że większość chorych na nerwicę lękową ma niski poziom takich a takich substancji, ich uzupełnienie poprawia ich stan zdrowia". Większość, ale nigdy nie wszystkie. Są setki dziwnych chorób, które dają jako objaw stany lękowe, może być powikłanie po antybiotykach, może być nie doleczona borelioza, może być rozwalony któryś hormon, może być miniaturowy guz zalewający organizm jakąś substancją, może być jakiś stres z którego nie zdajesz sobie sprawy, może być nawet coś tak głupiego, jak grzyb w łazience który sieje zarodnikami.
Nie da się tego wszystkiego wymienić i wysyłanie Cię na kolejne badania prawdopodobnie nic by nie dało, bo jest tu najzwyczajniej za dużo możliwości, tylko byś kasę niepotrzebnie traciła.
Wypróbuj wszystko, co jest na stronie o nerwicy i co jest na blogu, tam są też takie rzeczy jak lizyna, potas, witamina A, witamina E. One mają tę zaletę, że są tanie i nie zaszkodzą, nawet jak nie pomogą.
08-09-2022, 08:36 AM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2022, 08:37 AM przez Joadia2028.)
Hej
Bardzo dziękuję ci za pomoc.
Ja wiem że nie jesteś lekarzem ale ty 7 lat temu pomogłeś mi wyjść z agorafobi i to tylko ty mi pomogłeś inni chcieli faszerować mnie psychotropami.Dzis jestem innym człowiekiem chodze na wywiadówki do szkoły jestem nawet w samorządzie szkolnym .Kiedyś to raczej było by to nie możliwe , szczerze nie wiem co by było a nie było wesoło.
Dziś byłam u neurologa i w tym kręgosłupie to dopiero zaczyna się coś dziac.Dopler też wyszedł ok naczynia krwionośne i przeplywy ok.Pojde jeszcze do laryngologa .Dziś byłam zrobić badania moczu ,morfologię ,żelazo ,hormon pth na tężyczkę nie wiem czy dobrze napisałam ,wapń zjonizowany i wapń calkowity .Lekarze nie bardzo chcą wypisywać do laboratorium .Badania takie skromne ale może choć w jakimś dobrym kierunku pójdzie Tzn jakiś punkt zaczepienia .Jeszcze raz tobie dziękuję .
A w opisie z tym kręgosłupie był taki opis jakby coś się działo a tu widzisz lekarz powiedział że to nie wielkie ubytki.
(08-09-2022, 10:19 AM)tomakin napisał(a): Na kręgosłupie już kompletnie się nie znam, więc tu nic nie doradzę. Zobaczymy, może w badaniach coś wyjdzie.
Wiesz i tak dużo potrafisz także wielkie dzięki .
Wyniki już przyszły .Widzę po ostatnich wynikach że żelazo ładnie poszło w górę powiedz mi czy jeszcze je trochę suplementowac ?
Wygląda OK, monocyty mogą być podniesione z miliona powodów i to raczej o niczym nie świadczy, chyba że są takie podniesione cały czas w kilku kolejnych badaniach.
No powiem ci że to strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o te pytania. Trening że czuje się lepiej to tu się z tym zgodzę bo od lat jest tak że jak rano wcześniej wstanę i wyjdę z domu na zakupy ,gdzie kolwiek to i cały dzień jest super .A jak nie pójdę nigdzie to cały dzień jest do niczego .Przez 7 lat chodziłam już wszędzie od rana żeby dzień był super .Przed wyjściem stresowałam się strasznie a jak już wyszłam to było ok .Teraz od 3 miesięcy nie wychodzę już rano tylko koło 12 dzień jest ok ale nie jestem już tak pełna energii.
Przed zawrotami
- osłabienie pamięci i koncentracji
-po wysiłku zmęczona ale i pełna energii
-Po nocy wstawałam nie wyspana i w ciągu dnia musiałam się kłaść bo padałam.
-Ból mięśni.
-Zatwardzenia
-rozmazany obraz
Co się zmieniło po zawrotach głowy.
Po wysiłku zmęczona ale szczęśliwa nie raz już jechałam autobusami.
Strasznie lubię zakupy robić w dużych sklepach kiedyś było to nie do pomyślenia.
Ból mięśni drżenie czy mrowienie w całym ciele.
Bóle głowy najbardziej przy upalach.
Zatwardzenia mijają gdy jem wapń bo inaczej mogę tydzień nic nie robić.
Rozmazany obraz
I ataki paniki wróciły i czasem strach.
Też muszę dodać że mam 3 dzieci i najmłodszy ma 3 lata i muszę powiedzieć że muszę go strasznie pilnować bo rozrabia .I nieraz jak go nie widzę to w panikę na samą myśl wpadam czy czegoś nie zrobił.Zdarzalo mi się wyrywać nie raz ze snu że go szukam a w nocy zawsze ok ale po ciężkim dniu tak mialam.Od miesiąca się uspokoił więc ja też trochę do siebie doszłam ale nie raz niby nic się nie działo a ja w panice byłam.I tak przez 3 lata przez 24 h spałam po 4 lub 5 godzin a codziennie maraton.
No nie wiem, możesz spróbować terapii na poinfekcyjny zespół chronicznego zmęczenia, to byłby głównie olej z ogórecznika i n-acetylocysteina, ale tu też nie ma żadnej gwarancji, że to to.
Bardzo dużo chorób daje zbliżone objawy i dopóki nie zrobi się właściwych badań, to można tak w nieskończoność próbować i liczyć na to, że w coś się trafi. A często jest tak, że straci się mnóstwo pieniędzy i czasu na badania, na kolejne suplementy licząc na to, że trafi się w chorobę nie wykrytą badaniami, a poprawy nie ma, bo nie trafiło się w przyczynę ani badaniem, ani próbnym leczeniem.
Olej z ogórecznika jest o tyle fajny, że on jest ogólnie bardzo prozdrowotny, znacznie obniża ryzyko nowotworów i chorób cywilizacyjnych, podobnie cysteina. Nawet jak nie trafisz w "swoją" chorobę, to będziesz po prostu ogólnie znacznie zdrowsza.