This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapodaj coś o czym myślisz
No koniecznie muszę metalowy kupić, póki co nie mam żadnego. I chyba taniej wyjdzie, niż torebkowe rzeczy.
Odpowiedz
Pisałem, że mam wyjebane na zdanie innych? Pisałem w swoim wątku, że:

Temper napisał(a):Tak, jestem konformistą, potrzebuję przynależności do grupy i akceptacji społecznej.

Liczę się z innymi, bo żyję w społeczeństwie i socjalizacja z ludźmi jest dla mnie ważna. Pisałem, że jestem przeciwny podatkowi katastralnemu, bo mamy dane z innych krajów, że to doprowadzało do utraty domów i mieszkań przez zwykłych ludzi oraz wzrost cen czynszów. Nie tędy droga. Wykrzywiasz moje poglądy pisząc o dopłacaniu za pracę, żeby mnie zaszufladkować jako lewaka i ośmieszyć i żeby Twoje wyszły na lepsze sugerując, że "typowe lewactwo" jest nielogiczne.
Odpowiedz
(01-01-2025, 06:26 PM)Temper napisał(a): Można zasiać ziarno zmian u kogoś w głowie, ale nim ono wykiełkuje, to minie sporo czasu, bo myśli o zmianie muszą dojrzeć. Trzeba przyznać przed samym sobą, że się myliło, że się ośmieszyło głosząc publicznie takie a nie inne poglądy, że się dało złapać na taką czy inną propagandę. To wymaga podważenia swoich własnych mechanizmów obronnych przed kompromitacją i zniszczeniem swojej tożsamości. Nawet jak ktoś w dyskusji da się zapędzić w kozi róg i nie ma kontrargumentu, to przecież może uznać, że może i ja nie umiem dobrze dyskutować, ale przecież mój ulubiony polityk, dziennikarz, autor, socjolog, filozof, duchowny itd. nie może się mylić i on na pewno wiedziałby, co powiedzieć. A skoro by wiedział, to znaczy, że mój pogląd jest właściwy.

A tak, dobra analiza. Pełna zgoda. Nie ma wątpliwości, że wielu ludzi nigdy nie zmienia zdania dlatego, że nie pozwala im na to ego.
Odpowiedz
Ładna kosmiczna foteczka.

https://tvn24.pl/tvnmeteo/polska/zrobil-...-st8243747
Odpowiedz
Czyżby kolejny ważny krok w leczeniu raka?

https://www.pap.pl/aktualnosci/naukowcom...normalne-0

PAP napisał(a):Dzięki genetycznej manipulacji koreańskim naukowcom udało się „uzdrowić” komórki raka jelita grubego, pobudzając ich różnicowanie w stronę komórek jelita i tłumiąc procesy prowadzące do uzłośliwienia – informuje pismo „ Advanced Science”.
Odpowiedz
Polecam rzucić okiem na kanał Wytwórni Filmów Oświatowych. Nostalgiczne materiały, które bywały oglądane na kasetach VHS w szkołach w dawnych latach. Dla mnie ma to wręcz duchologiczny charakter, bo choćby sama muzyka drażni tą część mojego mózgu odpowiedzialną za uczucie dziecięcej tajemniczości. Jak ktoś rozumie polską duchologię, to pewnie poczuje coś podobnego.

https://www.youtube.com/watch?v=aPnIxsA646Y
Odpowiedz
Nie ma ktoś może starego komputera z Windowsem XP?
Odpowiedz
(01-22-2025, 05:52 PM)Nawaphon napisał(a): Nie ma ktoś może starego komputera z Windowsem XP?

Mi chyba któryś laptop stary na tym jeszcze chodzi. A o co chodzi?
Odpowiedz
(01-22-2025, 08:24 PM)neko1witek napisał(a):
(01-22-2025, 05:52 PM)Nawaphon napisał(a): Nie ma ktoś może starego komputera z Windowsem XP?

A to na sprzedaż może? Przydałby mi się właśnie laptop z windowsem XP, bo mam pewien sprzęt który nie jest kompatybilny z nowszymi systemami operacyjnymi.
 Mam starego laptopa, ale ten też się okazał zbyt nowy, bo nie ma sterowników pod XP dla niego.

Pewnie coś znajdę na olx-ie, ale pomyślałem, że i tutaj spytam.
Odpowiedz
(01-23-2025, 06:20 PM)Nawaphon napisał(a):
(01-22-2025, 08:24 PM)neko1witek napisał(a):

A to na sprzedaż może? Przydałby mi się właśnie laptop z windowsem XP, bo mam pewien sprzęt który nie jest kompatybilny z nowszymi systemami operacyjnymi.
 Mam starego laptopa, ale ten też się okazał zbyt nowy, bo nie ma sterowników pod XP dla niego.

Pewnie coś znajdę na olx-ie, ale pomyślałem, że i tutaj spytam.

Nie, no tego laptopa to na pewno byś nie chciał. To mały laptopik, bodajże 10 cali, odpalam go tylko raz na rok, bo jest na nim program, który chodzi tylko na nim, więc trzymam go od lat, po to aby raz w roku go uruchomić i przepisać sobie z tego programu dane co roku.
Nie mam pojęcia, czy na nim się da cokolwiek odpalić, bo uruchamia się strasznie długo. Kupiłem go kiedyś za 200 funtów, bo był mi potrzebny na szybko na wyjazd, ale praktycznie był nieużywany. Firma NEXT od ubrań :-)
Na pewno znajdziesz coś lepszego.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości