Liczba postów: 450
Liczba wątków: 82
Reputacja:
5
07-04-2021, 12:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2021, 12:50 PM przez NICE.)
W umyśle ludzkim silna siła działa na proces podejmowania decyzji, by zrobić to, co jest przyjemne, ale ogółem dla nas szkodliwe. Siła ta to próby wmówienia sobie, że skoro i tak już tę szkodliwa rzecz robiliśmy wcześniej, albo nie osiągniemy 100 procent w staraniu, które właśnie podejmujemy, to warto sobie odpuścić i tym razem i zrobić tę przyjemną rzecz, w rezultacie osiągnąć 0 procent zamiast 50 procent (sic).
Gdy ktoś wygłasza opinię na dany temat, prawie w 100 procentach przypadków mówi o sobie. Zastanawiam się nawet, czy nie w pełnych 100 procentach, potrafi ktoś znaleźć przykład, gdy ktoś się o czymś wypowiada i nie odnosi tego bezpośrednio do własnego życia? Pomijając kłamców, polityków, itp.
Liczba postów: 4,570
Liczba wątków: 19
Reputacja:
56
Ja nie zapodam, bo to nie forum 18+
Liczba postów: 450
Liczba wątków: 82
Reputacja:
5
możesz zapodać, tylko poprzyj linkami do badań
Reputacja:
56
Linkami do tej stronki, która tak naprawdę nie jest o chomikach?
Reputacja:
56
O hipoglikemii pisałem sporo na stronce o nerwicy
Reputacja:
56
07-06-2021, 07:01 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2021, 07:03 AM przez tomakin.)
Tak po prawdzie to nie jest badanie naukowe, tylko czyjeś fantazjowanie i ma tyle sensu, co moje wpisy na forum. Czyli "ktoś coś napisał w internecie". Badanie by było, jakby komuś wyleczyli hipoglikemię i razem z tym zaburzenie typu schizofrenia czy depresja. Prosta rzecz, czasem hipoglikemia bierze się niedoboru chromu, a na upartego bodajże błękitem metylenowym można ją bardzo szybko ogarnąć. Dajemy części pacjentów ze schizofrenią chrom, części placebo i patrzymy, czy wyzdrowieli.
Bez takich badań mamy sytuację jak z żółtymi palcami i rakiem płuc, jak sprawdzisz palce pacjentów onkologicznych, to będą żółte (od papierosów), nie oznacza to, że jak zaczniemy im przemalowywać to wyzdrowieją. Hipoglikemia może być po prostu konsekwencją choroby, albo być wywołana przez ten sam czynnik, który chorobę wywołuje i sama w sobie w żaden sposób na przebieg choroby nie wpływać.