This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kwas fitowy - wielkie nic?
#1
Straszny kwas fitowy który "blokuje przyswajanie cynku, żelaza i manganu" zneutralizowany przez kilkadziesiąt mg witaminy C w posiłku.

https://www.precisionnutrition.com/all-a...hytic-acid

Widziałem też badanie pokazujące że weganie degradują 100% kwasu fitowego, co może sugerować że ilość enzymu fitaza rośnie im więcej jemy kwasu fitowego.

Co myśli tomakin? Smile
Odpowiedz
#2
ale witaminą C zneutralizowali 25 mg kwasu fitowego, ja za chwilę sobie ugotuję bób, w którym będzie 2500 mg tego kwasu.

Zdrowa rzecz ogólnie, nawet suple są z tym. Byle nie mieszać z pokarmami, z których chcemy wyciągnąć ważne minerały.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości