This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witamina A
Zbieram tu osoby, które suplementowały witaminę A w dawkach zalecanych przez tomakina (25 000 j.m.), czyli dawka 10-krotnie wyższa niż zalecana przez ulotki. Ta witamina w nadmiarze jest toksyczna, dlatego chciałabym mieć pewność, że nikt siętu nie zatruł tą dawką.
Odpowiedz
nikt nie odpisze, bo już nie żyją przecież, silly
Odpowiedz
(04-09-2022, 08:41 PM)tomakin napisał(a): nikt nie odpisze, bo już nie żyją przecież, silly

Obawiam się, że nikt poza tomakinem tutaj nie próbował.
Odpowiedz
Próbowałam i żyję, ale nie wiem czy to czegokolwiek dowodzi  Wink .
Odpowiedz
Ja też wcinam i żyję, ale co to za życie... żartuję, jest ok.
Odpowiedz
W trakcie suplementacji, 45 dni x 25 000j. 
Nawet nie wiedzialem ze jest toksyczna
Odpowiedz
Hm. najgorzej, że rakotwórcze efekty wychodzą późńiej. A odczuliście zmiany na lepsze?
Odpowiedz
(04-18-2022, 11:17 AM)chora_patunia napisał(a): Hm. najgorzej, że rakotwórcze efekty wychodzą późńiej. A odczuliście zmiany na lepsze?

Nope. Natomiast wcześniej na jedna tabletke witaminy D reagowałem rozstrojeniem całego organizmu, jakbym miał umrzeć. Zobaczę za jakiś czas czy to się zmieni po suplementacji A
Odpowiedz
Biorę 10 000 dziennie żeby się trochę naładować, niedługo zejdę na stałe do 5000 IU tygodniowo. Nadmiar brany przez długi czas powoduje charakterystyczne zmiany w strukturze wątroby (źródło: program tv Wink )
Odpowiedz
No dobra wzięłam dzis te 25 000, przez tydzieńmoże tyle będę kontynuować.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości