This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapodaj coś o czym myślisz
Elon, zamiast - jak na miliardowego biznesmena przystało - wstawać wcześnie rano, brać zimne prysznice i afirmować sukces, gra w Diablo:

https://www.donald.pl/artykuly/7DZVUpwA/...y-diablo-4

Donald.pl napisał(a):Elon Musk pojawił się jako gość w wywiadzie u Joe Rogana. Miliarder już na samym początku pochwalił się, że jest w 20 najlepszych graczy Diablo 4. Oprócz niego w ścisłej czołówce znajduje się tylko jeden Amerykanin.

Muszę spróbować, bo czuję, że jestem milionerem uwięzionym w ciele biedaka. Trzeba zrzucić kajdany.
Odpowiedz
Jeśli Elon coś mówi, to znaczy, że właśnie kupił aukcje danej firmy. Dość znana historia, jak ogłosił, że tesla będzie przyjmować opłaty w bitcoinach. Poszło w górę o chyba 15%. Duży dump na giełdzie i jak już wszystko, co miało być sprzedane, sprzedało się, ogłosił, że jednak nie będzie przyjmować takich opłat.

Zgaduję, że kupił aukcje blizza.
Odpowiedz
Akcje, akcje.

W US&A te oskarżenia lecą głównie w stronę ludzi, którzy są politycznie niewygodni. I nie zabezpieczają się. Zwróć uwagę na fotki Keanu Reevesa, gość nigdy nie obejmuje ramieniem kobiety, która chce sobie z nim zrobić zdjęcie, nie dotyka, trzyma stalowy dystans.Właśnie po to, żeby nie dostać potem pozwu.
Odpowiedz
O Keanu i jego sposobie na pozowanie do zdjęć różne kanały jutubowe często mówiły. To jest inteligentny gość i jak dotąd nigdy nie dał wmanewrować się w żadne skandale.

Elon teraz może grać na obniżenie wartości Disney'a przez krytykę jego CEO i finansowanie pozwów przeciwko firmie, a w konsekwencji jej przejęcie. Mając w ręku Twittera, a u władzy człowieka, któremu pomógł wygrać, nie wydaje się to niemożliwe.
Odpowiedz
Co do grania na giełdzie, gadałem ostatnio z ziomem, który się na tym dorobił tak z miliona chyba. Potwierdził to, co przypuszczałem - w epoce AI to już nie to. Teraz jest mu dużo, dużo trudniej wyjść w ogóle na zero.
Odpowiedz
Dziś fajną rzecz przeczytałem, w sensie od dawna wiedziałem, że to prawda, ale teraz ktoś dorzucił kropkę którą można połączyć tak, że wszystko cudownie się zgadza.

Wiadomym jest, że przepychanie na siłę lgbt, rasizmu i całej reszty w mediach służy temu, by odwrócić uwagę od prawdziwego problemu - wszechwładzy banków i korporacji, systemu gospodarczego świata którego głównym celem jest to, by zwykli ludzie byli zmuszeni oddawać wszystkie niemal owoce swej pracy tym kilku promilom, bo nawet nie procentom, ludzi na szczycie.

Ale dopiero dziś mi uświadomiono, że wszystko zaczęło się od ruchu "occupy wall street", gdzie ludzie niemal dobrali się pasożytującym na nas bankom do tyłka. Wtedy elity faktycznie się przestraszyły, bo faktycznie było blisko przewrotu i rewolucji.

Od tego czasu wszyscy ci bandyci robią wszystko, by odwrócić naszą uwagę, podzielić społeczeństwo, by walczyło o pierdoły. Jeśli cały dzień myśli się o tym, że to straszne, bo kobieta zarabia 0,2% mniej, od mężczyzny, jakoś nie ma czasu by zauważyć, że są ludzie, którzy zarabiają 20000000000% więcej od kobiety i mężczyzny razem wziętych. Zarabiają kompletnie nic nie produkując i nie wnosząc do społeczeństwa, po prostu pasożytując na strukturach ekonomicznych.
Odpowiedz
LGBT jest w modzie, więc oczywiście korporacje podpinają się pod to, żeby podreperować wizerunek. W pewnym sensie jest to skoordynowane, bo istnieją wielkie fundusze inwestycyjne (BlackRock chyba się jeden nazywa?), które mogą wywierać presję ideologiczną (chyba w jeszcze większym stopniu presja dotyczy ekologii/ratowania klimatu). Później te wielkie fundusze współpracują też z rządami największych krajów, w miejscach takich jak Davos - i to tutaj na dobrą sprawę tkwi problem, w takim łączeniu się rządów i dużego biznesu w ideologicznych celach. Podobnie na ekonomicznym poziomie działał faszyzm, chociaż tutaj inicjatywa może nie być po stronie władzy politycznej, ale raczej biznesu. Jak by nie było - efekt jest podobny.
Nie wiem, na ile chodzi tu o odwrócenie uwagi od własnych korzyści materialnych. Elity mają Swoją subkulturę, kończą podobne szkoły, obracają się w takich samych kręgach. Myślę, że częściowo wierzą, że robią coś dobrego dla świata. To co widzimy w różnych reklamach, czy filmach może przedstawiać ich wartości. Taki George Soros naczytał się Karla Poppera, miał Swoje doświadczenie z autorytarnymi rządami - i ma Swoją wizję "społeczeństwa otwartego".

Jak zawsze w przypadku takich teorii - w najlepszym przypadku przedstawiają one część prawdy. Gdy pretendują do teorii w pełni wyjaśniających dane zjawisko, zazwyczaj są teoriami spiskowymi.
Odpowiedz
Taaaak, na pewno uważają, że robią coś dobrego, bardzo im zależy. Coś jak papież pieprzący o dzieleniu się z biednymi, siedząc na złotym tronie.

Jakby chcieli pomagać, to by pomagali swoimi pieniędzmi. I zaczęliby od tego, że w takim np US&A ze 30% populacji nie ma dostępu do podstawowej opieki medycznej i edukacji, a nie od tego, że chłop z obciętym wackiem nie może bić kobiety w ringu bokserskim.
Odpowiedz
Zobaczymy czy wygrana trampka i idące za tym działanie Elona choćby w postaci potencjalnego przyszłego przejęcia Disney'a przyhamuje trochę machinę "woke culture". Uważam, że z Twitterem wyszło mu nieźle.
Odpowiedz
Wracając do trumpa i elona, zwróć uwagę, że oni TEŻ podsycają konflikt wokół elpegie, tylko po prostu reprezentują jakby drugą stronę.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości