This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić?
No niestety, tego się nie przeskoczy. Ale badania hormonów zrób, pełen profil. Brak popędu w tym wieku to coś mocno nie halo.
Odpowiedz
Zrobię po dziesiątym. Pilnuję budżetu.
Odpowiedz
Znowu cytaty z czata w farmrpg Big Grin

I have been very pleasantly surprised how helpful and friendly the community in this game is. I started a couple weeks ago and have greatly enjoyed it.

mentioned it to my therapist and she said how awesome it is to have a supportive community where you can help others and get excited about things together. It's been great for my mental health for sure. I've never seen a game community like this and I'm so thankful to have found you guys!
Odpowiedz
Ale miło. Nawet terapeuta pochwalił. No ciekawi mnie to. Rzucę okiem w weekend. Strona gry jakoś zachecajaco nie wygląda, ale to pewnie tylko pozory.

Spytałem się Bing Chata, jakie badania hormonalne dla facetów poleca. No i wypisał mi ładną listę:

Testosteron całkowity i wolny
Estradiol
Prolaktyna
LH (hormon luteinizujący)
FSH (hormon folikulotropowy)
SHBG (globulina wiążąca hormony płciowe)
DHEA-S (dehydroepiandrostendion siarczanowy)
kortyzol
TSH (hormon tyreotropowy)
FT4 (tyroksyna wolna)
Odpowiedz
To mocno specyficzna gra, może zniechęcać wyglądem, a może być najlepszą rzeczą, z jaką miało się kontakt. Kwestia tego, co kto lubi. No i bardziej na telefon, żeby sobie raz na kilka godzin zebrać "plony", zasiać, przepalić zebrane surowce.

Badania fajne, tylko taki np kortyzol najlepiej badać testem prowokacji, bo zwykły poziom z krwi niekoniecznie pokaże to, co chciałoby się wiedzieć. Czasem poziom we krwi jest OK, ale problem to brak wytwarzania dużych dawek tego hormonu, gdy jest potrzebny, przez co w stanach zwiększonego zapotrzebowania jest niedobór, pomimo normalnego wyniku, bo normy we krwi są dla stanów normalnego zapotrzebowania. Podaje się środek prowokujący do produkcji nadmiaru i sprawdza, czy zadziałał. Podobnie DHEA, ale badanie powinno wykazać duże problemy, jeśli takie są.
Odpowiedz
Wygląd bez znaczenia. Najwięcej gier to ja pamiętam z lat 90 i wczesnych 00, a wiadomo, jak to wyglądało wtedy. I nawet lubiłem te wszystkie tycoony. Settlers 2, Transport Tycoon Deluxe, Sim City, Theme Hospital, Airline Tycoon, Theme Park Tycoon. No sporo tego było.

No i jak na telefon to spoko, bo ja przy kompie to teraz tylko do nauki siedzę, a tak to całe życie cyfrowe przeniosłem na telefon.

No i taki ośrodek mi jeszcze pokazał:
https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/nasz...m-autyzmu/

Kocham ChatGPT i Bing Chat.

Oto objawy zaburzeń poziomu każdego z tych hormonów:

Testosteron: utrata masy mięśniowej i siły, zmniejszenie libido, problemy z erekcją, zmniejszenie owłosienia ciała i twarzy, zmniejszenie kości i gęstości kości.

Estradiol: problemy z erekcją, zmniejszenie libido, problemy z pamięcią i koncentracją, zmniejszenie kości i gęstości kości.

Prolaktyna: problemy z erekcją, zmniejszenie libido, problemy z płodnością u mężczyzn.

LH (hormon luteinizujący): niski poziom LH może powodować niski poziom testosteronu i problemy z płodnością u mężczyzn.

FSH (hormon folikulotropowy): niski poziom FSH może powodować niski poziom testosteronu i problemy z płodnością u mężczyzn.

SHBG (globulina wiążąca hormony płciowe): niski poziom SHBG może powodować niski poziom testosteronu i problemy z płodnością u mężczyzn.

DHEA-S (dehydroepiandrostendion siarczanowy): brak objawów specyficznych dla niskiego poziomu DHEA-S.

Kortyzol: zmęczenie, osłabienie mięśniowe, utrata masy mięśniowej i siły, bóle głowy, zaburzenia snu.

TSH (hormon tyreotropowy): zmęczenie, osłabienie mięśniowe, przyrost masy ciała bez przyczyny, suchość skóry i włosów.

FT4 (tyroksyna wolna): zmęczenie, osłabienie mięśniowe, przyrost masy ciała bez przyczyny, suchość skóry i włosów.

Kurde, wszędzie ta potencja, płodność i mięśnie. A swoją drogą to sprawdzić sobie płodność i jakość nasienia też można. A jak jest wszystko ok, to na wszelki wypadek można je zamrozić. Koszt przechowywania to 400-500 zł rocznie.
Odpowiedz
Pomierzyłem się dzisiaj u koleżanki i wyszło mi 67 kg i 13,5 % tkanki tłuszczowej. Mam trochę wątpliwości, czy te magiczne urządzenia dobrze pokazują, no ale wychodzi mniej niż jeszcze 3 tygodnie temu, chociaż nic już nie robię. Tylko jestem w ruchu i nie jem tak dużo.

Różnicę widać gołym okiem. Równo dwa lata temu było 90 kg. DNP i zapierdol zagranicą doprowadził mnie do tego. No i bez ćwiczeń i zbudowania masy, ale tym razem mięśniowej, lepiej już nie będzie, ale i tak jestem zadowolony, bo bycie ulanym, szczególnie na brzuchu, to zawsze był u mnie duży kompleks. Z dwojga złego wolę już być anorektyczny. Teraz ino zbadać to, co se wypisałem, żeby zbadać.

https://mega.nz/file/jQ8zQDqS#qZwt8vYHJX...K_tgnpq38Q

Wprowadziłem też zmiany w higienie włosów. Kupiłem derma roller i raz w tygodniu delikatnie walcuję sobie skórę głowy i twarz. Zwykłym szamponem myję tylko raz w tygodniu, drugi raz w tygodniu myję Nizoralem profilaktycznie, a jeśli potrzeba, to w pozostałe dni albo samą wodą, albo odżywką. Zobaczę, jak to wszystko się sprawdzi. Póki co łupież i zaczerwienienia nie wracają od dwóch miesięcy.
Odpowiedz
W ogóle to kuźwa zjedz coś Big Grin I jakieś takie uśmiechy ogarnij, nie wiem no, masz cierpienie milionów wypisane na twarzy, znacznie lepiej, gdy ma się wypisane jakby się miało właśnie powiedzieć puentę świetnego dowcipu

https://pl.pinterest.com/pin/144115256795594067/
Odpowiedz
Na lewym zdjęciu coś zjadłem, na prawym nie. Big Grin
To nie jest moja wyjściowa morda, to zdjęcie zrobione w środku nocy kiblu, nie zakładam wtedy nic wyjściowego.
Na co dzień mam przećwiczone neutralne lub pozytywne twarze.

https://mega.nz/file/SBkBwYZa#TJiZIqLDX2...4YnTChLEF0
Odpowiedz
Nie no, ale że Ty chciałeś przeszczep włosów robić z taką czupryną to masakra Big Grin.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości