This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rumień
Hej.
Muszę ci po raz kolejny podziękować od kad przyjmuje magnez, potas, calcium D3, i od jutra już miedź.
Stałam się tym człowiekiem co przed agrofobia. Unikałam sklepów gdzie są kolejki. Dziś do nich wchodzę i mogę stać nawet godz i mnie to nie rusza. Oczywiście jest blokada przed wejściem ale jak już człowiek tego dokona to nic mu nie przeszkadza. Od nowego miesiąca kupie sobie kartę na jazdy autobusem jak żyć to żyć. Jakie to jest piękne uczucie gdy człowiek nie musi być od kogoś zależny. Mam nadzieję że ten sen sie nie skończy. Pozdrawiam
Odpowiedz
Tylko teraz cała sztuka to utrzymanie tego, łatwo przesadzić z jakimś suplem i efekt będzie nawet gorszy, niż gdyby w ogóle nic się nie brało. Trzeba dbać o równowagę i obserwować organizm.

O cysteinie nie zapomnij, z boreliozą nie ma żartów, a to że masz agorafobię i poprawa po suplementach świadczy o tym, że organizm masz mocno wypłukany z witamin i minerałów.
Odpowiedz
Hej
Tak pamiętam i już wszystko biorę.
Można powiedzieć że czasem jeszcze strach się pojawia ale nie wielki i nie rezygnuje z przyjemności.
Teraz byłam nawet sobie kartę autobusowa wyrobić i będę zaczynać nowa przygodę.
Bardzo się ciesz ze nie jestem już uzależniona od kogoś
Bo było to bardzo przykre. Jestem znów wolnym człowiekiem.
A to tylko dzięki tobie.
Wczoraj zrobiłam 19 km rowerem w 2 godzinki i tu też jestem z siebie bardzo dumna. Jeszcze mój syn mówi do mnie mamo ty kiedyś tych rzeczy nie robiłaś i nie może uwierzyć że niemożliwe stało się możliwe. Bardzo ci Tomakinie dziękuję.
5 lat temu zaczęłam suplementacje witaminami w małych dawkach dziś czuje się jak przed nerwica. Super dziękuję i jeszcze nie raz tu zajrzę i napisze.
Odpowiedz
A jako że temat jest o rumieniu, pamiętaj żeby obserwować organizm. Nie zawsze udaje się wybić wszystkie bakterie i czasem trzeba powtórzyć antybiotyki, albo zastosować inne.

Nie daje się od razu dużej dawki, bo wtedy statystycznie więcej osób straci zdrowie przez antybiotyk niż przez te kilka przypadków niedoleczonej boreliozy, ale obserwować trzeba.
Odpowiedz
(06-07-2021, 07:00 AM)tomakin napisał(a): A jako że temat jest o rumieniu, pamiętaj żeby obserwować organizm. Nie zawsze udaje się wybić wszystkie bakterie i czasem trzeba powtórzyć antybiotyki, albo zastosować inne.

Nie daje się od razu dużej dawki, bo wtedy statystycznie więcej osób straci zdrowie przez antybiotyk niż przez te kilka przypadków niedoleczonej boreliozy, ale obserwować trzeba.
Dobrze będę obserwować . 
Mam nadzieję że będzie dobrze. 
Tzn a powiedz mi jakie objawy mogą być. Bo szczerze mówiąc nigdy się z tym nie spotkałam. 
Będę wdzięczna ?
Pozdrawiam
Odpowiedz
Długotrwała jakby grypa, która nie chce minąć, stan zapalny jakiegoś stawu utrzymujący się całymi tygodniami, nagłe silne bóle w klatce piersiowej, porażenia nerwów (np paraliż połowy twarzy), zaburzenia pamięci.
Odpowiedz
(06-07-2021, 12:37 PM)tomakin napisał(a): Długotrwała jakby grypa, która nie chce minąć, stan zapalny jakiegoś stawu utrzymujący się całymi tygodniami, nagłe silne bóle w klatce piersiowej, porażenia nerwów (np paraliż połowy twarzy), zaburzenia pamięci. 
Dziękuję będę tego pilnować i obserwować.
Odpowiedz
Mogą też być inne, ale te są najczęściej. Rzadko się zdarzają i prawie zawsze da się całkowicie wyleczyć, ale lepiej 10 razy o nich przypomnieć bez powodu niż raz nie przypomnieć gdy to było potrzebne.
Odpowiedz
Hej
Dokładnie masz rację.
Witaminki biorę ale w małych dawkach bo ten czas tak przelatuje że nie umiem tego ogarnąć.
1 b complex
1 cna
1 cynk
1 miedź
D3 i calcium
Magnez 150 potas 333mg
Chyba wszystko wypisałam. Biorę tak jak pisales tylko w małych dawkach
A od niedzieli mam że kręci mi się w głowie w ciągu dnia nie caly dzien ale przez większość dnia.
Powiedz mi czy to może być za mało potasu czy żelaza?
Może sobie coś wyplukalam.

Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam ?
Odpowiedz
Akurat zawroty głowy mogą mieć setkę różnych przyczyn, kiedyś na forum był gość, co pół roku szukał przyczyny swoich, aż trafił na ogarniętego lekarza który mu w specjalny sposób poruszył głową i z dnia na dzień przeszło. Raczej nie wynika to z supli, tam raczej nie ma nic, co mogło w jakiś sposób je wywołać. Ciśnienie krwi sprawdź, czy przez te upały nie masz niedociśnienia, to tyle co mi do głowy przychodzi.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości