This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fobia
Witajcie.
Jestem w trakcie suplementacji magnezu, wapnia i omega 3.
Magnez od 10miesięcy i czasami troche wapnia
Omega3 od 7 miesięcy po 2000 epa jak zalecał tomakin. Jest już fajnie. Wszystko sie znormalizowało już dosyć dobrze ale nie o to chodzi.

Został mi problem z fobiami.
Tzn windy, tunele i mosty. 
Strach przed windami już mi się udalo pokonać.
Ale te pieprzone tunele mnie dobijają a dokladniej jeden konkretny przed którym miewałem ataki. 
Najgorsze jest że ten tunel używam dosyć rzadko tzn raz na trzy tygodnie. I za każdym razem jak mam tamtedy jechać to czuje stres i dyskomfort. Ale brne w niego i jade dalej bo już wiem że ataku nie dostane. I teraz jak wiem że za trzy dni mam w planie jechać tym tunelem to ja kolejne dni katuje sobie głowe tym przejazdem i myślami typu co by było gdyby.

Prosze może ma ktoś jakieś pomysły.
Pozdrawiam
Odpowiedz
Jakie myśli ci się pojawiają? Że tunel, most się zawali?

Spróbuj medytacji, usuwa napięcie z mięśni i obniża poziom hormonów stresu.

Po prostu usiądź na 10-15 minut dziennie, zamknij oczy i obserwuj swój oddech, a gdy pojawi się jakaś myśl, skieruj uwagę z powrotem na oddech.
Odpowiedz
Bardzo proszę o nieodpowiadanie przed odpowiedzią tomakina. Wprowadza to tylko niepotrzebny nadmiar postów, a w skutek tego odpowiedzi tomakina będą wybiórcze (tomakin nie chce czytać tak dużo naraz).
Odpowiedz
Te myśli pojawiają się przed wjechaniem do tunelu albo na most.
I zawsze po tym jak już nie ma odwrotu tzn zjazdu który pozwoli mi uciec z tego miejsca. Wtedy mnie najbardziej trzęsie.
Chciałbym znowu jak kiedyś normalnie wjeżdżać w tunele i na mosty bez strachliwych myśli.
Odpowiedz
Suple pomagają na lęk uogólniony, ale na pewno nie na fobie. Tu pomoże tylko długotrwała terapia, opisana zresztą na stronce:

http://nerwica.vegie.pl/fobie.html
Odpowiedz
Dobra książka "Lęk i fobia" Edumnda Bournea, mi pomogła
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości