Liczba postów: 556
Liczba wątków: 2
Reputacja:
11
09-23-2025, 08:06 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-23-2025, 08:06 PM przez Nawaphon.)
@Neko
Ja już kiedyś tutaj powiedziałem Tomakinowi, jak może zostać celebrytą znanym przez wszystkich Polaków tylko przez jeden film. Jemu zabrakło odwagi. Możesz poszukać w temacie o obłączkach, gdzieś tam jeszcze jest ten sekret. Na ile wiem, jeszcze nie wykorzystany.
"No i kiedyś jakieś badania to wykazały, potem zrobili inne i już nie wykazały."
Jak dla mnie w pełni wystarczający powód, żeby się od tego trzymać z daleka. Zresztą wiele substancji nie jest polecanych kobietom w ciąży na takiej samej zasadzie. W sumie nie wiadomo, ale po co ryzykować?
Mnie śmieszy, że wszystkie media na lewo od centrum rzuciły się jednym chórem to "dementować" ). Od razu widać działanie maszyny propagandowej.
Liczba postów: 6,806
Liczba wątków: 19
Reputacja:
59
Żeby stać się sławnym przez jeden film, trzeba albo być po prostu geniuszem, bo tylko geniusz będzie potrafił wyreżyserować coś, czego nikt inny przed nim nie zrobił, w sposób, który będzie idealnie dobry dla odbiorców (czyli nie tylko pomysł, ale i wykonanie), albo zrobić nawet niezły film, a potem zaangażować grube tysiące, może dziesiątki tysięcy w promocję.
To trochę jak z muzyką, są na youtube naprawdę doskonałe kawałki, które leżą od ponad 10 lat i mają poniżej 1000 wyświetleń. Nie wystarczy zrobić dobrą muzę, nawet nie wystarczy zrobić bardzo dobrą, trzeba jeszcze zapłacić za początki promocji, żeby potem poszło efektem śnieżnej kuli.
Co do tej substancji, niby wywołującej autyzm, główny problem jest taki, że ją stosują osoby chore, a choroby same z siebie zwiększają ryzyko powikłań. Przykładowo, niedoczynność tarczycy daje część objawów bólowych, osoby które ją mają częściej sięgają po tego typu środki, no i oczywiście niedoczynność bardzo mocno zwiększa ryzyko autyzmu. Dlatego badania nad faktyczną szkodliwością substancji będą utrudnione.
Raport bardzo fajny, na pewno skorzystam, ale trochę nie o to mi chodziło. Bardziej o listę grup dyskusyjnych, gdzie można wrzucać wpisy, anglojęzycznych grup i tak no... z 200? Bo i tak po przemieleniu okaże się, że tylko 5 będzie się do czegoś nadawać, czyli będzie przyjmować wpisy od fanpage, moderatorzy je zatwierdzą, a na samej grupie jest w ogóle jakiś ruch. Podobnie jeśli chodzi o publiczne profile, które piszą o zdrowiu etc.
Reputacja:
59
O cholera, do 2 tysięcy dobił skubany. Pewnie po tym, jak 2 lata temu wrzuciłem go w komciach gdzieś na fb, na mega popularnym fanpage.
https://www.youtube.com/watch?v=Uw50q2thlzo
no ale nie to miałem na myśli, mówiąc o dobrej muzie
przeglądam sobie zakładki, szukam tego kawałka jednego, a tu takie cudo
https://www.pnas.org/doi/pdf/10.1073/pnas.86.12.4720
36 lat już minęło, odkąd opisali przyczynę stwardnienia rozsianego i metodę leczenia. Co na to współczesna medycyna? "Srał was pies, chorzy, przynoście w zębach pieniądze i nie szczekajcie za głośno".
No nie, nie znajdę tej zakładki, może już nawet tego nie ma online i skasowałem jako martwy link. Kawałek, który mam w samochodzie gdzieś na płycie, o ile mam, bo może poszło na złom ze starym autem.
Liczba postów: 915
Liczba wątków: 1
Reputacja:
13
tomakin napisał(a):Bardziej o listę grup dyskusyjnych, gdzie można wrzucać wpisy, anglojęzycznych grup i tak no... z 200?
Grupy dyskusyjne na Facebooku, czy klasyczny Usenet? Z szukaniem grup na FB jest problem, bo nie ma na to dobrej szukajki i boty Google sprzężone z AI nie są w stanie je znaleźć. Do tego większość jest zamknięta, a regulamin dostępny dopiero po kliknięciu przycisku Dołącz, więc nie jest łatwo sprawdzić, która grupa zezwala na spam linkami.
tomakin napisał(a):https://www.pnas.org/doi/pdf/10.1073/pnas.86.12.4720
Polecam wejść na https://notebooklm.google.com/ wrzucić w źródła ten pdf i analizować dokument rozmawiając o nim z botem. Dla osób nieoblatanych tak dobrze w badaniach jest to najlepszy sposób na analizę.
Reputacja:
59
Nie chcę spamować linkami, chcę polubienia zbierać - do tego wystarczy pisać z sensem. I usenet to chyba już nie żyje od dawna, miał piękny pogrzeb?
Najlepsze do zbierania polubień, jeśli idzie o poświęcony czas vs efekty, jest pisanie fajnych rzeczy, ale wrzucanie ich na właśnie ze 20 różnych grup, no chociaż 5 z dużym zasięgiem użytkowników. Ale żeby znaleźć 5 pasujące do tematyki wrzutki, trzeba mieć gotowe z 50 co najmniej o różnych tematykach. Żeby te 50 znaleźć, trzeba z 500 przejrzeć. No i tu jest problem, bo wyszukać nawet jedną to masakra jakaś.
Nie chcę analizować dokumentów z AI, mam dość dużo doświadczeń z tym, co wypisywały boty od konradosa, w sensie jak zmyślały sobie rzeczy, których nie ma, żeby wyszło na "z góry przyjęte" tezy.
Reputacja:
13
Usenet jeszcze żyje, ale ledwo. Tak jak fora. Rzecz bardzo niszowa, przede wszystkim dla boomerów. Popytałem jeszcze AI o wyszukiwanie grup na FB, ale mówi, że nie jest w stanie szukać na FB przez zrypaną wyszukiwarkę niedostępną dla botów. Może wyszukiwać tylko te grupy, które są wymieniane na różnych blogach, czyli już wstępnie przefiltrowane. Popytam jeszcze Claude i Groka.
Rada co do analizy dokumentów z AI była raczej dla innych. Ty sobie radzisz, ale większość nie ma łatwo z przeglądaniem takich naszpikowanych terminologią medyczną dokumentów A NotebookLM polecam dlatego, że nie halucynuje i nie zmyśla, bo operuje wyłącznie na źródłach, które mu wskażesz. Tym się różni od ChataGPT. Sam dajesz mu akościowe materiały i potem możesz rozmawiać na ich temat. Nie muszę samemu szukać, czy dany dokument zawiera konkretną informację, tylko pytam się AI i ona szuka.
Reputacja:
59
Konrados, słyszysz? Tam wrzucaj moje wpisy blogowe
Temper, a weź te boty podpytaj jak zbierać w ogóle polubienia fanpage, może podrzucą jakieś sposoby o których nic nie wiem.
Reputacja:
13
Zadałem w Gemini Pro na tyle złożone pytanie dotyczące promocji internetowej fanpejdża i bloga o tematyce zdrowotnej, że raport tworzył 15 minut. I oto wynik:
https://g.co/gemini/share/ce0e19ac4897
Tutaj masz podsumowanie tego raportu w formie audio:
https://g.co/gemini/share/14c201d18c5d
Tutaj stworzona przez Gemini strona internetowa z podsumowaniem raportu:
https://g.co/gemini/share/b0e9c01ff14f
I jeszcze infografika, chyba najmniej potrzebna:
https://g.co/gemini/share/bcea4e7ae7e3
Samemu mnie to zaciekawiło
A jeszcze co do tego, że ciężko się teraz wybić w internecie z czymkolwiek. Teraz najlepiej się wybijać na robieniu negatywnego szumu wokół siebie. Dziś przeczytałem, że policjantka, którą znaleziono pod łóżkiem u kiboli i zrobiła się z tego afera, dostała propozycję od FameMMA. W naszej kulturze kobiecie rzadko kiedy dzieje się krzywda, nawet jak jest winna, a teraz jeszcze zarobi pewnie jakieś 100k zł z takiej walki z jakąś Marianką Szrajber, zamiast marnych groszy pensji z krawężnikowania. A potem kolejne walki, współprace na Insta, konto na OF i jazda. Nic tylko odwalać krzywe akcje i to monetyzować, szczególnie jako kobieta. Magicale i inne patusy nie wzięły się znikąd.
Reputacja:
59
Ło w mordę. No to będzie do przetrawienia. Najgorzej, że ja jestem słaby w robieniu infografik. No ale współpracuję z kimś, kto może będzie w tym trochę lepszy. Będą też pewnie krótkie filmiki. Dzięki
Jasne, że najlepiej zrobić zadymę, tylko to kolejna rzecz, w której nie jestem za dobry, no i trzeba też mieć inne cechy, jakby to nie była policjantka, tylko policjant i do tego brzydki, pies z kulawą nogą by się tym nie zainteresował i byłaby z tego jedynie strata. A już szczególnie nie widzę się w rozkręcaniu jakiejś anglojęzycznej dramy. Nawet nie wiedziałbym, gdzie zacząć.
Reputacja:
13
09-25-2025, 06:57 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-25-2025, 07:08 PM przez Temper.)
AI zrobi Ci świetne infografiki. Jak masz konto Google, to wejdź sobie w Google One i weź pakiet AI na darmowy miesiąc próbny. Normalnie kosztuje stówkę miesięcznie, ale można kombinować na kilku kontach. Wtedy w Gemini masz mnóstwo opcji Pro, w tym też tworzenie infografik na bazie artykułów. Zresztą my Ci tu pomożemy z tymi grafikami.
Do tego takie aplikacje jak Gamma robią świetne prezentacje. Teraz jak jest AI, to już prawie nic nie trzeba umieć. Kurde, gdyby nie prawny kaganiec w postaci prawa wykonywania zawodu lekarza, to mając dostęp do Pubmedu i ChataGPT można by otworzyć własny gabinet lekarski nierzadko lepszej jakości, niż to, co oferują nasi recepciarze.
Jak nie masz cech z mrocznej triady, to robienie publicznych zadym nie jest dobre.
|