This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapodaj coś o czym myślisz
Jak założysz konto na Rutrackerze, to potem już korzystanie z wyszukiwarki jest bardzo proste. Masę rzeczy już tam pobrałem, nawet bardzo niszową muzykę.
Ściąganie ze stron hostingowych to faktycznie masakra, a Rapidgator bez premium jest praktycznie nieużywalne. Możesz szukać na stronach agregujących takie hostingi. Obsługują po kilkanaście stron, wykupujesz transfer gigabajtów, wklejasz linki, ściągasz. Wychodzi taniej, niż kupno na pojedynczej stronie.

Rapideo.pl
Twojlimit.pl
tb7.pl

Z zagranicznych Real-Debrid i Alldebrid.
Do Rapideo można dokupić transfer na Allegro za kilka złotych, ale nie obsługują akurat Rapidgatora. Tb7 na pewno obsługuje.
Odpowiedz
Jeszcze raz dzięki za pomoc. Kupiłem na tb7.pl, znacznie taniej. Ale teraz okazało się, że część linków jest nieaktywna :-).
Na tej ruskiej stronie nie znalazłem niczego do youtube, ale jeszcze poszukam. Zarejestrowałem się już tam, ale dalej dla mnie to trochę pogmatwane. Ale pogrzebię tam na pewno.

Kuźwa, spróbowałem ściągnąć już 6 kursów z tej strony softarchive ale żadne nie są już aktywne. No co za gnojki. Wykupiłem co prawda za grosze transfery na tb7 ale i tak ich nie użyję :-) bo nie ma co ściągać.
Odpowiedz
Starsze kursy niestety często są usuwane z hostingów, więc najlepiej jest sprawdzać najpierw, które linki są aktywne. Możesz też wkleić końcówkę linku w Google, czyli samą nazwę pliku rar lub zip. Bywa, że Google znajdzie stronę, na której jest ten sam kurs z tą samą nazwą pliku, ale wrzucony na kilka innych hostingów i niektóre będą jeszcze aktywne. To takie moje patenty na piractwo. Big Grin

A najlepszą stroną zbierającą wszystkie możliwe serwisy i informacje o piraceniu jest fmhy.net
Jest dział o edukacji, jest dział o AI. Jest wszystko.
Odpowiedz
(09-21-2025, 01:27 PM)Temper napisał(a): Starsze kursy niestety często są usuwane z hostingów, więc najlepiej jest sprawdzać najpierw, które linki są aktywne. Możesz też wkleić końcówkę linku w Google, czyli samą nazwę pliku rar lub zip. Bywa, że Google znajdzie stronę, na której jest ten sam kurs z tą samą nazwą pliku, ale wrzucony na kilka innych hostingów i niektóre będą jeszcze aktywne. To takie moje patenty na piractwo. Big Grin

A najlepszą stroną zbierającą wszystkie możliwe serwisy i informacje o piraceniu jest fmhy.net
Jest dział o edukacji, jest dział o AI. Jest wszystko.

Dzięki za rady. Pogrzebię na tej stronie fmhy.net. Może coś znajdę fajnego. Kiedyś sporo siedziałem w piraceniu, ale potem odpuściłem i teraz muszę się tego znowu nauczyć :-).
Ale ogólnie muszę sobie znaleźć fajne kursy na youtube, bo póki co robię to miesiąc i idzie bardzo średnio. Tiktok znowu zaczął mnie ograniczać do 200 obejrzeń, miałem 700 i z reguły szło do 1500, ale wróciło mnie do 200.
Youtube ogólnie przeciętnie, każdy film około 1500, tylko kilka ponad 3 tysiaki, jeden zrobił 14 tysięcy. Potrzebuję 300 tysięcy dziennie, aby zostać zmonetyzowanym. 
Póki co mam 1005 followersów, więc pierwszy warunek zrobiony.
Mam nadzieję, że teraz będzie szło trochę lepiej. Bo czas mi ucieka bardzo szybko. Rozprawa w przyszłym tygodniu chyba, a tą jeżeli nie zdobędę kasy to na pewno przegram.
Odpowiedz
Nie wiedziałem, że jest poprzeczka 300 tysięcy wyświetleń do włączenia monetyzacji. No cóż, to sporo. Nie jest łatwo się wbić w zarabianie, ale przynajmniej każdy może próbować. Niedługo najlepszym sposobem będzie stworzenie wirtualnej influenserki i założenie jej konta na OF. Big Grin

Zostawię jeszcze link do darmowego generatora obrazków opartego o Gemini Flash 2.5 i Imagen 4.0:
https://labs.google/fx/tools/whisk

To narzędzie eksperymentalne od Google, więc póki co jest całkowicie darmowe i nielimitowane. Wygenerowałem już kilkaset obrazków i żadnej blokady nie dostałem. Można też te zdjęcia animować używając VEO3 z limitem 5 filmów dziennie, choć mi często error wyskakuje i nie wiem dlaczego. Ale jestem bardzo zadowolony z jakości obrazów, bo na bocznym pasku można sporo rzeczy sobie konfigurować. Zresztą sam ogarniesz.
Odpowiedz
(09-22-2025, 03:28 PM)Temper napisał(a): Nie wiedziałem, że jest poprzeczka 300 tysięcy wyświetleń do włączenia monetyzacji. No cóż, to sporo. Nie jest łatwo się wbić w zarabianie, ale przynajmniej każdy może próbować. Niedługo najlepszym sposobem będzie stworzenie wirtualnej influenserki i założenie jej konta na OF. Big Grin

Zostawię jeszcze link do darmowego generatora obrazków opartego o Gemini Flash 2.5 i Imagen 4.0:
https://labs.google/fx/tools/whisk

To narzędzie eksperymentalne od Google, więc póki co jest całkowicie darmowe i nielimitowane. Wygenerowałem już kilkaset obrazków i żadnej blokady nie dostałem. Można też te zdjęcia animować używając VEO3 z limitem 5 filmów dziennie, choć mi często error wyskakuje i nie wiem dlaczego. Ale jestem bardzo zadowolony z jakości obrazów, bo na bocznym pasku można sporo rzeczy sobie konfigurować. Zresztą sam ogarniesz.

No to jeszcze raz dzięki, na pewno skorzystam. Ostatnio ostro grzebię w takich rzeczach. 
Co do youtube, to musisz mieć 10 milionów obejrzeń w shortach, ale tak naprawdę oni to jakoś liczą po swojemu, co statystycznie wygląda, że musisz ich mieć 30milionów, żeby się załapać na zaliczenie konta do płatności i musisz to zrobić w 3 miesiące, więc trzeba naprawdę nieźle stanąć na głowie, albo mieć szczęście, bo tak naprawdę jeden filmik może to zrobić :-)

Więc ostro kombinuję. 
Dzisiaj poszło to, trochę prowokujące, ale będą jeszcze bardziej :
https://youtu.be/sCWz5tpeAE0
Ale też chcę wrzucać takie głupoty:
https://youtu.be/vV8E5TPIq3c

Na razie szukam drogi.
Odpowiedz
Trzeba trafić w viral, a to nie jest łatwe. Mój znajomy robił kanał z tutorialami do Midjourney i Stable Diffusion. Mocno techniczne filmy z lektorem z Eleven Labs i generowaną muzyką. Po roku czasu ledwo doszedł do tysiąca subów i kanał porzucił, bo nic nie zarabiał, a czasu wymagało to sporo. Filmy techniczne to nisza, trzeba celować właśnie w tematykę brain rot i ASMR.

A ten filmik z jedzeniem przypomniał mi kanał Kluna Tik, na którym gościu udaje, że zjada różne dziwaczne rzeczy:
https://www.youtube.com/watch?v=x8Hlk1jwwOs

Robi to już od wielu lat i nazbierał sporą publikę, ale tu nie ma AI, tylko faktycznie sporo trzeba czasu poświęcić na każdy odcinek.
Odpowiedz
Ja to tylko zostawię:
https://polskieradio24.pl/artykul/358320...-dementuja

Cytat:Prezydent Donald Trump ocenił, że USA mierzą się ze "strasznym kryzysem" dotyczącym autyzmu. Oświadczył, że istnieje ryzyko, iż przyjmowanie przez kobiety w ciąży paracetamolu (acetaminofenu), aktywnej substancji leku Tylenol, może przyczyniać się do wyższego ryzyka wystąpienia u dziecka autyzmu. - Jeśli jesteście w ciąży, nie bierzcie Tylenolu. I nie podawajcie Tylenolu dzieciom po urodzeniu - powtarzał kilkukrotnie prezydent.

Smile
Odpowiedz
No i kiedyś jakieś badania to wykazały, potem zrobili inne i już nie wykazały.

A jak już siedzicie w tych AI, to spróbujcie zadać im pytanie o wyszukanie grup altmedowych, ziołowych, suplementowych i całej reszty, akceptujących wpisy od fanpagów. AI które pytamy gubi się, wyszukuje pojedyncze i głównie antyaltmedowe. Możecie też zapytać o mocno aktywne publiczne fanpagi, piszące o suplach, ziołach i altmedzie, gdzie można komentować. Anglojęzyczne, ale polskojęzyczne też się przydadzą.
Odpowiedz
Przemieliłem Twoje pytanie przez Gemini Pro Deep Research. Pracował nad tym kilkanaście minut (tak działa funkcja Deep Research). Zebrałem to potem w raport:

https://g.co/gemini/share/e262d356730f

Gemini wymienił strony i fora, które pogrupował od tych, na których bez problemu można wrzucać linki, do takich, na których jest to zabronione i można jedynie budować wizerunek eksperta odpowiadając na pytania. Plus dodatkowa sekcja ze stronami, na których można wrzucać artykuły gościnne wraz z linkiem do strony autora.

Z polskich grup wymienił "Czytamy skład suplementów diety", "Pan Tabletka – dla rodziców", "Ziołolecznictwo Fitoterapia Aromaterapia", "Zioła – Ziołolecznictwo – Zdrowe odżywianie"

Plus kilka stron i blogów chętnych na współpracę.

Rzuć Tomakin okiem na ten raport. Jeśli jest za długi, to mogę skrócić.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości