This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapodaj coś o czym myślisz
Jak tam, towarzysze - byliście na wyborach, wybieracie się na drugą turę?
Odpowiedz
Oczywiście, że byłem, głosowałem na Mentzena.
Odpowiedz
https://imgur.com/a/Ym4o1yG
Odpowiedz
Tomakin, widzę że mój pomysł na zdobycie popularności wciąż siedzi Ci w głowie Big Grin.

O, ciekawe Yugon - i na drugą się teraz wybierasz? Ja na Bartoszewicza zagłosowałem. Ciekawe Swoją drogą, że zdobył mniej głosów - niż liczba wymaganych podpisów..
Odpowiedz
A można iść głosować drugi raz? Bo od strony teoretycznej nie interesowałem się polityką. W sensie teraz tylko Nawrocki lub Trzaskowski do wyboru, tak? Jak tak to będzie to Trzaskowski. Tusk kapkę mniej lewicowy jest niż Kaczyński. Jak wygra Nawrocki to będą wetować ustawy wszystkie i po Tusku wygra znowu pis (powiedzą, że 4 lata rządziłeś i chuja się zmieniło) i będzie socjal taki, że niezależnie od człowieka, pracowitości etc. każdy będzie zaczynał i kończył w tym samym punkcie...

Dlaczego głosowałem na Mentzena:
- dr ekonomii - coś wie jak działa gospodarka
- 3 dzieci - lepszy to przykład dla kraju i demografii niż gość, co mieszka z kotem..
- ma liczne biznesy, biura podatkowe itp., wątpię, by poszedł do polityki dla forsy, a ja ogólnie nie bardzo szanuje ludzi, którzy nie działają w biznesie, uważam, że marnują sobie życie.
- logiczne i spójne wypowiedzi, choć z improwizacją u niego trochę ciężko w sensie "nie umie w debaty". O ile wiem przed wystąpieniami po prostu zna pytania i się uczy odpowiedzi na pamięć, bo gdzieś tam widziałem, że jak wyszło nie takie pytanie jak trzeba to powiedział, że nie odpowie, bo się go nie spodziewał czy co tam.

btw. odnośnie mema, to myślę, że ci co nie głosują nie powinni mieć prawa narzekać. Do tego głosy powinny być punktowane wg. znajomości politycznej i iq, niegłupi pomysł to też demokracja bezpośrednia jak w Szwajcarii, tyle, że też by trzeba jakieś ograniczenia zrobić, bo inaczej mogliby ludzie przegłosować coś w stylu, że np. nikt nie płaci podatków czy np. zalegalizowanie pedofilii, choć myślę, że na to ostatnie by się raczej ludzie nie zgodzili.
Odpowiedz
O, dzięki. Właśnie dlatego chciałem sprawdzić, co tutaj myśli "naród", bo nie do końca wiem, czego się spodziewać w drugiej turze. Gdzieś tam widziałem, że ludzie sumują głosy Nawrockiego, Stanowskiego, Brauna, Jakubiaka, Bartoszewicza jako "prawicy", a coś mi się wydaje, że to nie musi tak wyglądać.

To, co mnie najbardziej odrzuca od Trzaskowskiego - zresztą całej koalicji - to ten obrzydliwy pomysł wprowadzenia ustawy dotyczącej "Mowy Nienawiści". Każdy, kto trochę się zainteresuje może się dowiedzieć, jak to wygląda na zachodzie, gdzie Policja regularnie puka do drzwi, żeby kogoś zatrzymać za memy, czy wpisy przeciwko migrantom, LGBT, politykom itp.
Nie ma szans, żebym głosował na ludzi nie rozumiejących istoty wolności słowa.
Odpowiedz
Ale w drugiej turze masz tylko 2 kandydatów tj. Nawrocki i Trzaskowski, tak?
Kurwa niby proste pytanie, a tak na szybko w google nie mogę znaleźć.
To jest wybór pomiędzy dżumą, a cholerą tzn. pis i po.

Z tego co oglądałem debatę to i tak najlepszy był Stanowski, który poszedł tam dla jaj, no ale przecież prezydent nie powinien być śmieszkiem, dlatego głosu nie dostał, przez chwilę zastanawiał mnie też Braun, ale on też trochę pojebane akcje robi np. ta hanuka. Tak, wiem, to jest wyreżyserowana postać, świetnie improwizuje, umie w debaty, ale trochę za bardzo gra szura, bo niemożliwe jest, by wierzył w to co mówi. Czysto merytorycznie to paradoksalnie ta kandaydatka lewicy senyszyn bardzo dobrze mówiła, ale to lewica, broń boże.

No i nie patrz na mnie bo ja nie jestem typowym wyborcą.

Widzisz pis to partia dla biedaków, socjaliści, tusk trochę bardziej dbał zawsze o klasę średnią, do której się zaliczam, dlatego o ile będzie mi się chciało iść to niech będzie już ten trzaskowski..
Odpowiedz
Tak, do drugiej tury przechodzi dwóch kandydatów z najwyższym poparciem w pierwszej, to znaczny Nawrocki i Trzaskowski.
Każdy reprezentuje pewną grupę społeczną. To, że nie jesteś standardowym wyborcą, to fakt - ale może się okazać, że wybory będą na tyle bliskie, że właśnie niestandardowi wyborcy zadecydują.

Jeszcze mnie zawsze ciekawiło, dlaczego Platforma - i jej przedstawiciele w wyborach prezydenckich - mają tak duże poparcie w zakładach karnych? Big Grin. Wiadomo, fajnie się klika - ale tutaj musi być jakaś socjologiczna przyczyna.
Czy to dlatego, że nazwa Prawo i Sprawiedliwość brzmi dla ludzi zamkniętych w więzieniach - którzy z reguły wierzą, że są tam przez brak sprawiedliwości - tak odrzucająco, więc głosują na ich największych przeciwników?
Odpowiedz
Nie wiem jaki jest powód tego, że w zakładach karnych nie głosują na pis.

Mowa nienawiści jak najbardziej się zgadzam - ostatnio 2 ukrainki mnie próbowały opierdolić bo gdzieś w krzakach sobie sikałem, no co kurwa w majty mam robić?

Poszła łacina i wypunktowałem im, że to one powinny być wdzięczne, za to, że Polska ich przyjęła.

Za to już nie będę im pobłażał, miałem inne zdanie na ich temat.

A ta druga przyjebała się, że szedłem z psem po lewej stronie chodnika, a niby "powinno się" chodzić po prawej. Tylko ta kretynka nie zauważyła, że szedłem z psem i chciałem, żeby miał dostęp do trawy...
Odpowiedz
Taka mała prywata.
Zrobiłem filmik o moich butach w których przebiegłem 3161 km. (pewnie dużo więcej, bo nie zawsze apka łapała mi bieganie i dopisywała do wykresu).
Filmik w większości zrobiony w AI, tekt piosenki AI, muzyka i śpiew AI, efekty AI, kilka prawdziwych ujęć, ale większość mojej twarzy to AI, bo oczywiście nie stać mnie było na podróżowanie po świecie. Zrobiłem, aby stagować Asics i być może wyciągnąć od nich sponsoring na nowe buty. Czasem takie głupie filmy mogą przypadkiem się załapać, więc zapraszam do obejrzenia i zrobienia mi dodatkowego ruchu na kanale.
https://youtu.be/F-D1_4mSL0E
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości