This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapodaj coś o czym myślisz
Kiedyś jak mnie badało 2 psychiatrów w związku co zrobić z moimi czynami to stwierdzili: "rezonerski, zaburzenia emocjonalne i skłonności socjopatyczne". Poszedłem tam rzecz jasna po fentanylu, coś zaczęli bredzić, że nawet teraz jestem naćpany, to powiedziałem, że to wada wymowy, którą mam od urodzenia, że chodzę do logopedy, potem chcieli zobaczyć żyły. Oczywiście jeszcze tego dnia midazolam tą drogą podawałem i się zacząłem tłumaczyć, że to po insulinie bo mam cukrzyce Big Grin
Odpowiedz
Znalazłem w sumie śmieszną stronę focusmate.com
Dla osób mających problem z koncentracją, prokrastynacją czy innym ADHD. Pracujesz przez kamerkę z kimś obcym (nie rozmawiacie, tylko oboje pracujecie widząc się nawzajem na ekranie). Dla wielu osób z cechami ADHD to zwiększa wydajność o 200%, bo obecność drugiej osoby „wymusza” dopaminę na poziomie relacyjnym. Jeszcze nie sprawdzałem, ale spróbuję. Zobaczyky, ile da się tam robić bez płacenia.
Odpowiedz
Ciekawe ile czasu minie, zanim zamieni się w coś w rodzaju chaturbate.
Odpowiedz
Szczegółowy render komórki eukariotycznej:
https://youtu.be/6RfP1QpfHNo

Wyglądający na nowszą wersję starego virala:
https://gaelmcgill.artstation.com/projects/Pm0JL1

Częściowo obróconego w fejkniusa:
https://www.newsweek.com/fact-check-vira...et-1703044
Odpowiedz
Informują o nowym, skutecznym, środki przeciw rakowi trzustki (któremu teraz dalszych zastosowań się szuka):

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2605555
https://www.medonet.pl/narodowy-test-zdr...92147.html
https://www.nbcnews.com/health/health-ne...rcna346818

Cytat:31 maja naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Los Angeles oraz innych ośrodków medycznych ogłosili wyniki badań nad tabletką o nazwie daraxonrasib. To innowacyjny lek, który blokuje zmutowane białko odpowiedzialne za rozwój raka trzustki w ponad 90 proc. przypadków. Przez wiele lat ten cel pozostawał poza zasięgiem współczesnej medycyny. — To nie jest jeszcze lek na raka, ale ogromny krok naprzód — mówi dr Zev Wainberg, współautor badań.
Odpowiedz
Czy można jakoś sprawdzić czy emaila został faktycznie nadany?
Do wczoraj, do godziny 16.00 prawnicy z przeciwnej drużyny mieli dosłać mi ważne pliki - ale tego nie zrobili. 
Najprawdopodobniej zapomnieli o tym i spanikowali jak tylko dostali moje, które wysłałem o 15.57.

Dzisiaj rano wysłali do sądu list z przeprosinami, że się spóźnili i chcą jakby umorzyć sprawę tego niby małego opóźnienia, na dowód wysłali plik .msg - że niby wysłali tego emaila wczoraj o 16.20 i, że to tylko 20 minut spóźnienia.
Ale to bzdura, nic takiego nie wysłali. Czekałem na emaila, monitorowałem skrzynkę i dostaję od nich emaile bez żadnego problemu.
Zacząłem się rzucać do nich i żądam dowodów, ale chciałbym jakoś potwierdzić moją teorię. 

AI wyczytało mi z pliku, że po pierwsze nie zawiera załączników, więc nawet jakby wysłali go na serio to i tak dla sądu jest nieważny bo musi zawierać załączniki, bo to one są tematem rozprawy.
Po drugie niby w pliku nie ma jakby całej ścieżki emaila, ale w sumie nie jestem pewien, czy powinno to być. Bo skoro wysłali tylko jakby plik, który niby wysłali do mnie, to nie wiem, czy powinien zawierać jakiekolwiek ścieżki. 
Czy ktoś zna się na tym i wie jak ich udupić, czyli udowodnić, że kutasy kłamią?
To byłaby niezła jazda, bo to znana firma prawnicza :-)
Odpowiedz
tzn nawet jakbym się na tym znał, to nic nie zrobię nie widząc pliku, na którym się opierają. I nie udostępniaj go, bo to już mogłoby być poważne złamanie prawa, w sensie, w końcu to firma prawnicza i mogą się czepić wszystkiego, a ja i tak nic z niego nie wyczytam.
Odpowiedz
(06-04-2026, 09:22 PM)tomakin napisał(a): tzn nawet jakbym się na tym znał, to nic nie zrobię nie widząc pliku, na którym się opierają. I nie udostępniaj go, bo to już mogłoby być poważne złamanie prawa, w sensie, w końcu to firma prawnicza i mogą się czepić wszystkiego, a ja i tak nic z niego nie wyczytam.

Wiesz ja w dupie mam taką firmę prawniczą, więc mogę ten plik pokazać. Ale próbuję to odczytać przez AI i coś tam już wiem, tylko myślałem, że fajnie byłoby znaleźć jakiegoś speca, któy potwierdziłby te informacje.
Odpowiedz
Nie słyszałem, żeby była możliwość sprawdzenia na podstawie samego pliku, czy został faktycznie wysłany. Jeśli AI tez nic nie wie, to chyba jedyną możliwością pozostanie zgłoszenie się za pośrednictwem sądu do operatora skrzynek pocztowy. Oni będą kueoi wszystko w logach.
Odpowiedz
(06-05-2026, 11:24 AM)Temper napisał(a): Nie słyszałem, żeby była możliwość sprawdzenia na podstawie samego pliku, czy został faktycznie wysłany. Jeśli AI tez nic nie wie, to chyba jedyną możliwością pozostanie zgłoszenie się za pośrednictwem sądu do operatora skrzynek  pocztowy. Oni będą kueoi wszystko w logach.

Tak też zrobiłem. Zgłosiłem do sądu, że nie wierzę absolutnie, że wysłali mi ten plik i żądam dowodu z ich strony, czyli trackera z outlooka. Żadnych printscreenów z folderu sent, czy coś w tym stylu. Ze swojej strony wysłałem prośbę do mojego providera, aby wysłał mi logi z tej godziny, czy cokolwiek od nich szło na moją skrzynkę. 
Jestem w szoku, że kutasy próbują tak bezczelnie się wymigać, ale mam nadzieję, że uda mi się im dowalić. 
Może uda mi się odrzucić ich wszystkie dowody na tej podstawie, bo oni w tym pliku mieli mi wysłać listę wszystkich dowodów jakie mieli przeciwko mnie. 
A jest tego 402 strony o ile pamiętam.
Oczywiście może się skończyć na tym, że sąd to oleje, ale co za problem robić im pod górkę.
Ja ryzykuję tylko wysokie koszty sądowe, które tu w UK można łatwo podzielić na spłacanie po funcie miesięcznie, czy coś w tym stylu.
A poza tym w poniedziałek mam najważniejszą sprawę i mogę zostać bezdomny, więc i tak mam to w dupie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości