06-18-2023, 12:32 PM
No niestety, na organizacji się kończy, jestem świetny w planowaniu, gorzej z realizacją

|
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić?
|
|
06-18-2023, 12:32 PM
No niestety, na organizacji się kończy, jestem świetny w planowaniu, gorzej z realizacją
06-18-2023, 01:05 PM
Nie gadaj. Skoro wszystkie teksty na blogu i stronkach napisałeś od podstaw, to znaczy, że nauczyłeś się języka wystarczająco dobrze.
06-18-2023, 07:43 PM
Sporo mi brakuje do tego, żeby takie teksty umieć napisać od podstaw. W dużej mierze posiłkowałem się translatorem, pewnie jest tam sporo błędów.
06-18-2023, 09:22 PM
Teraz ChatGPT oraz Bing Chat mogą bardzo dużo pomóc zarówno w poprawianiu tekstów, pisaniu ich pod SEO, jak i po prostu w nauce języka. Oto komenda, jaką wpisuję, żeby uzyskać piękny angielski z mojego pisanego angielskiego na poziomie A0, albo po prostu tłumaczenie z polskiego:
"Chcę, abyś działał jako tłumacz języka angielskiego, korektor pisowni i ulepszacz. Będę mówił do ciebie w dowolnym języku, a ty wykryjesz język, przetłumaczysz go i odpowiesz w poprawionej i ulepszonej wersji mojego tekstu, po angielsku. Chcę, abyś zastąpił moje uproszczone słowa i zdania na poziomie A0 piękniejszymi i bardziej eleganckimi angielskimi słowami i zdaniami na wyższym poziomie. Zachowaj to samo znaczenie, ale uczyń je bardziej literackimi. Chcę, abyś odpowiedział tylko na poprawki, ulepszenia i nic więcej, nie pisz wyjaśnień." Wyniki, jakie uzyskuję, często zawierają takie słownictwo i konstrukcje gramatyczne, które pierwszy raz na oczy widzę. Można tutaj użyć dowolnego języka, nawet po polsku potrafi w ten sposób napisać elegancko brzmiące teksty.
06-18-2023, 09:27 PM
Szczerze, trochę bym się bał zamieszać tłumaczeń, których nie do końca rozumiem. No i czat to jednak dość mozolne wpisywanie po jednym akapicie, potem te akapity tracą ze sobą związek, bo bot inaczej "zrozumiał" jeden, inaczej drugi, a ważne jest, żeby zachować np podobne słownictwo dla jakiegoś określonego problemu.
Ja się posiłkowałem deepl, który też opiera się na AI i jest naprawdę niezły. Sporo jednak wstawiał takich bzdur, że nawet ja to wyłapywałem.
06-18-2023, 09:38 PM
Też używam DeepL, jest bardzo dobry. Z publikowaniem poważnych tekstów lepiej uważać, ale do prywatnych potrzeb takie wyrafinowane tłumaczenia są bardzo fajne.
06-19-2023, 10:51 AM
W weekend zacząłem eksperyment - brałem przez ostatnie dwa dni po 10 g bakopy, czyli o wiele więcej, niż jest zalecane. Wcześniej brałem standardowo. Czekam na przypływ super mocy.
![]() Zwiększyłem też dawkę piracetamu do 4 x 1200 mg, ale za to odstawiłem ponad tydzień temu amfetaminę. Jakąś różnice od pewnego czasu czuję. Parę miesięcy temu musiałem czytać jeden fragment tekstu kilka razy, bo mi oczy latały po wszystkich linijkach i nie mogłem w ogóle się skupić. Tera jestem spokojniejszy, więc łatwiej mi ogarniać, co czytam.
06-19-2023, 11:44 AM
Ja kilka razy czułem wyraźną różnicę. Raz jak jechałem samochodem i nagle zacząłem odbierać więcej bodźców, tak jak normalnie człowiek mocniej się na czymś skupia, jak zmienia biegi to już nie patrzy tak na jezdnię, jak widzi światła to mniej zwraca uwagę na kogoś z tyłu, po którymś nootropie jakoś to zaczęło tak wszystko naraz docierać.
O tym, jak na pianinie nagle zacząłem ogarniać, widzieć obie pięciolinie, górną i dolną, jak w palcach pojawiło się jakieś uczucie którego wcześniej nie znałem i po prostu przestałem robić błędy w czasie grze już pewnie czytałeś. I podczas gry w path of exile kiedyś miałem tak, że boss podczas walki zaczął ruszać mi się w jakby zwolnionym tempie ![]() Z tą bakopą doczytałeś, czy nie ma skutków ubocznych taka dawka ani nic? Żeby nie było, ja tego nie zalecam, bo nie sprawdziłem, tylko jako ciekawostkę podałem, może kurcze powinienem był to zaznaczyć, że nie wiem, czy to nie zaszkodzi.
06-19-2023, 11:49 AM
Luzik, dorosły jestem, więc biorę takie eksperymentowanie na siebie. Najwyżej się posram, bo to jedyne skutki uboczne.
06-19-2023, 12:40 PM
A gdzie Wy kupujecie ten piracetam?
U nas w UK jest tylko na receptę. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|