02-22-2026, 10:48 AM
Kojarzę tego audiobooka. W podobny sposób jest zrealizowany Niezwyciężony.
Sprawdzę te polecajki, dzięki.

|
Zapodaj coś o czym myślisz
|
|
02-22-2026, 10:48 AM
Kojarzę tego audiobooka. W podobny sposób jest zrealizowany Niezwyciężony.
03-03-2026, 12:18 PM
Cytat:Badanie: nie wszyscy lekarze wiedzą, że sól szkodzi nie tylko sercu https://naukawpolsce.pl/aktualnosci/news...sercu.html
03-03-2026, 12:45 PM
przeglądam stare wpisy i znalazłem, że pytałeś o melatoninę, albo wtedy równocześnie pisaliśmy, albo w jakiś inny sposób to przegapiłem.
Za cholerę nie wiem, czy to nie rozwala produkcji, ogólnie melatonina to dość problematyczna sprawa, część badań sugeruje, że może zwiększać ryzyko nowotworów, część, że zmniejszać. Jedna z rzeczy, których najchętniej nie brałbym w ogóle, ale mogą jednak pomagać, więc ryzykuję.
03-03-2026, 02:47 PM
dzięki za odpowiedź, to nie będę brał jak nie muszę
04-09-2026, 11:14 PM
Fajny test na to, jak postrzegamy kolory:
https://ismy.blue/ Musisz ocenić, czy kolor, który widzisz, jest bardziej niebieski, czy bardziej zielony. Potem jest porównanie z innymi i wskazanie momentu, od którego twój niebieski to "obiektywnie" niebieski.
04-10-2026, 04:29 AM
Na moim monitorze jak pracowałem zdalnie z grafiką, nie widziałem znaków wodnych i mnie szefowa opieprzała, aż jej zdjęcie musiałem wysłać.
Za to wczoraj odsłuchałem dźwięki, których ponoć nie słyszą dorośli, a słyszą dzieci. I faktycznie, dopiero od pewnej częstotliwości coś słyszałem, chociaż przy wyższych było lekkie wrażenie nacisku na uszy.
04-10-2026, 03:46 PM
Czy to kwestia zużycia się uszu z wiekiem?
04-11-2026, 09:33 AM
Hmm... stawiałbym na to, że po prostu rosną, przez co membrany są większe, co siłą rzeczy utrudnia wyłapywanie wysokich częstotliwości, ułatwia niskich. Ale to takie zgadywanie na ślepo, jeśli to prawda, to dzieci nie powinny słyszeć niskich częstotliwości tak łatwo, jak dorośli, aż sprawdzę czy ten wymysł ma jakieś potwierdzenie, googlam...
... nic niestety nie potwierdza mojej wielce uczonej hipotezy
04-11-2026, 12:41 PM
W takim razie przyjmijmy, że w grę wchodzą czary.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|