This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapodaj coś o czym myślisz
Można rozpuścić w 20 ml wody i nabierać 1 ml, ja tak robię z naltreksonem. Problemem jest to, że jak za długo stoi w wodzie, to się psuje, do tego robi się osad i nie bardzo wiadomo, ile substancji jest w danej objętości wody, a ile zostało na dnie w tym osadzie, nawet jak się wstrząśnie to będzie trochę niedokładnie.

GABA to fajna rzecz, czemu nie po prostu coś w rodzaju pregabaliny? Albo męczennicę, która też to podnosi?
Odpowiedz
To jest jakiś pomysł z tym rozpuszczaniem, mikrodawkowanie LSD też tak ludzie robią. To najlepiej mieć wodę destylowaną i trzymać roztwór w lodówce, żeby uniknąć też namnażania się bakterii. Chciałbym spróbować mini dawek DNP, które ponoć działają neuroprotekcyjnie, a w badaniach na szczurach wychodziło, że może odwracać stłuszczenie wątroby i cukrzycę bez toksyczności. Tylko babranie się w tym żółtym proszku to jest masakra.

Pregabalina czy męczennica działają jednak trochę inaczej, niż benzo, a badania były prowadzona na klonazepamie i jego pochodnych. Nie wiem, czy ktoś próbował mikro dawek pregabaliny. Mi ona akurat bardzo pomaga, przetrzepie kanały wapniowe i stres szybko mija, ale to w normalnych dawkach.
Odpowiedz
Hmm, czy alprazolam nada się do tego "eksperymentu"? Bo mi to przepisali jakiś czas temu "na doraźne", nawet nie otworzyłem opakowania, ale mikrodawki... hmm... to jest jakaś pochodna benzo, przemyślę sprawę.
Odpowiedz
Być może alprazolam się nada.

https://www.benzo.org.uk/bzequiv.htm

Tutaj jest przelicznik różnych benzo i wychodzi na to, że alprazolam i klonazepam są sobie równoważne jeśli chodzi o siłę działania, czyli 0,5 mg jednego to 0,5 mg drugiego. Można więc wyliczać mikrodawki według tego samego schematu. Też mam doraźnie przepisany klon i też myślę, czy nie spróbować tego eksperymentu. Zobaczę, czy te tabletki w ogóle rozpuszczają się łatwo we wodzie.
Odpowiedz
W badaniu przeprowadzonym na myszach efekty były widoczne bardzo szybko po podaniu leku. Wystarczyło 30 minut po dawce 0,05 kg/kg, żeby zauważono znaczącą poprawę w interakcjach społecznych, poprawę pamięci krótko- (30 min) i długotrwałej (24 h).

W obserwacjach gościa z bloga osiągnięcie efektów zajęło 3 dni ze względu na długi okres półtrwania klonazepamu i potrzebę stabilizacji poziomu we krwi.
Jeśli efekty faktycznie są tak szybkie, to brzmi to interesująco.
Odpowiedz
mam 0,25, czyli musiałbym na 10 podzielić. Do przemyślenia, bo to jednak dość poważny środek.
Odpowiedz
Tak sobie myślę, że może lepiej byłoby w metodzie wolumetrycznej rozpuszczać leki do mikrodawek nie w wodzie, a w alkoholu. Wtedy odchodzi problem z namnażaniem się bakterii.
Odpowiedz
Pytanie, czy alkohol nie będzie jakoś oddziaływał na substancję aktywną, nie mówiąc już o tym, że tego akurat leku chyba nie za bardzo wolno brać razem z nawet niewielkimi dawkami alko?
Odpowiedz
Racja, to dobre pytanie, bo możliwej interakcji przy rozpuszczaniu dużo nie wiem. Rzeczywiście lepiej nie łączyć benzodiazepin z alkoholem.
Odpowiedz
Doczytałem trochę i mam ważną uwagę techniczną co do metody wolumetrycznej.

Klonazepam praktycznie nie rozpuszcza się w wodzie. Jest lipofilny. Jeśli wrzucę tabletkę do wody destylowanej, to zrobi się zawiesina, klonazepam opadnie na dno lub przyklei się do ścianek strzykawki. Pobierając 1 ml, można pobrać samą wodę, a pijąc resztkę z dna kolejnego dnia przyjąć końską dawkę. Do metody wolumetrycznej z benzodiazepinami używa się zazwyczaj glikolu propylenowego lub wysokoprocentowego alkoholu (np. spirytusu), a potem rozcieńcza wodą tuż przed wypiciem. Woda destylowana to za mało.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości