This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zapodaj coś o czym myślisz
No i właśnie dlatego chcą to demonetyzować, mają naciski od ludzi, którzy grube pieniądze umoczyli w studia montażowe. I co, teraz każdy mógłby mieć za darmo? O, co to to nie!
Odpowiedz
Wizualnie piękne. W czym robisz animacje? Veo3?
Ostatnio kombinuję sobie w Higgsfield, ale to dla zabawy. Wykreowałem sobie model Soul na bazie własnych zdjęć i tworzę sobie instagramowe fotki z życia, którego nigdy nie miałem. Big Grin A potem filmiki z tego.
Odpowiedz
(09-17-2025, 11:25 AM)Temper napisał(a): Wizualnie piękne. W czym robisz animacje? Veo3?
Ostatnio kombinuję sobie w Higgsfield, ale to dla zabawy. Wykreowałem sobie model Soul na bazie własnych zdjęć i tworzę sobie instagramowe fotki z życia, którego nigdy nie miałem. Big Grin A potem filmiki z tego.

Obrazki w Midjourney, ponieważ jej nic nie przebije póki co, a VEO3 do animacji tego. Czasem poprawiam dźwięk w Adobe Premiere, czasem dodaję dźwięki w 11labs. Kombinuję jak mogę.
A to dopiero początek. Niedawno wrzuciłem popularne dzieci hybrydy jedzące owoce. Wnet wrzucam trochę erotyki, czyli kobiety miętoszące w rękach różne owoce z żelatyny. Odjechane to nieźle. Ale ciągle mam jeszcze kilka fajnych pomysłów z którymi czekam na rozwinięcie konta.
Odpowiedz
neko1witek napisał(a):Obrazki w Midjourney, ponieważ jej nic nie przebije póki co, a VEO3 do animacji tego. Czasem poprawiam dźwięk w Adobe Premiere, czasem dodaję dźwięki w 11labs.

Tak, Midjourney do artystycznych obrazków jest bezkonkurencyjne. Nano Banana i Seedreams teraz bardzo dobrze też wyglądają, szczególnie w edycji i do bardziej realistycznych, codziennych zdjęć. VEO3 robi fenomenalne rzeczy, sam jestem zaskoczony. Jesteś blisko 1k subów, a od tej granicy można wreszcie włączyć monetyzację, choć to podobno też chwilę trwa, bo trzeba przejść weryfikację adresu, czyli odebrać list z kodem, jak to dawniej Allegro robiło.

Przy obecnych możliwościach AI Tomakin mógłby spokojnie wejść na YT ze swoim kontentem. Taki autystyczny "Pod Mikroskopem" tworzy od lat, a jego filmy to tylko gadająca głowa. Marek Skoczylas trochę lepiej wizualnie ogarnia, ale jakby zrobić coś wizualnie pięknego z dobrym scenariuszem i lektorem z 11labs, to mogłoby wypalić. Blogi i fora już są na wymarciu i ciężko o ruch.
Odpowiedz
Jak już, to byłą bym zatrudnił do gadania, to naprawdę dużo lepsze od AI.
Odpowiedz
(09-18-2025, 12:13 AM)tomakin napisał(a): Jak już, to byłą bym zatrudnił do gadania, to naprawdę dużo lepsze od AI.

Teraz AI naprawdę dobrze robi głos. 11 Labs wymiata, potrafi zrobić cuda, a nawet odgrywać role. VEO3 jest też w tym niezłe. 
Póki dla mnie bezkonkurencyjne są Midjourney do obrazów, bo próbowałem dziesiątki innych i naprawdę nic tego nie przebije. Do obrazu też próbowałem sporo i VEO3 jest najlepsze, bo dodatkowo robi dźwięk, Midjourney też robi super filmy, może jeszcze Kling, bo Seedreams mnie nie przekonał. Parę innych także. W sumie jedne są lepsze w jednych rzeczach, inne w innych. Jakby to poskładać do kupy, to można naprawdę robić genialne rzeczy.
Odpowiedz
Korzystasz z jakiegoś serwisu, który zbiorczo oferuje różne modele, czy opłacasz każde z osobna? Regularnie opłacam tylko Claude, a tak to kupiłem raz podstawowy najtańszy pakiet na Higgsfield.ai i tam się trochę bawię. Jest VEO3, Kling, Nano Banana, Seedreams. Świetny model Soul do wytrenowania na własnych zdjęciach, można sobie zrobić swoją cyfrową kopię.

Mam tam jednak za mało kredytów do generowania filmów, korzystam jedynie z Nano Banana i Seedreams, bo są nielimitowane, oraz dostaję 5 darmowych kredytów dziennie do wykorzystania na cokolwiek, więc albo edytuję i podbijam rozdzielczość w jakichś starych rodzinnych zdjęciach, albo generuję sobie różne bzdury. Nie chcę za dużo wydawać, bo nie zarabiam na tym.
Mój 12- letni laptop nie radzi sobie z edycją filmów, nie odpala pirackich wersji nowych programów Adobe. Poza tym nie znam się na edycji.
Odpowiedz
(09-18-2025, 06:54 PM)Temper napisał(a): Korzystasz z jakiegoś serwisu, który zbiorczo oferuje różne modele, czy opłacasz każde z osobna? Regularnie opłacam tylko Claude, a tak to kupiłem raz podstawowy najtańszy pakiet na Higgsfield.ai i tam się trochę bawię. Jest VEO3, Kling, Nano Banana, Seedreams. Świetny model Soul do wytrenowania na własnych zdjęciach, można sobie zrobić swoją cyfrową kopię.

Mam tam jednak za mało kredytów do generowania filmów, korzystam jedynie z Nano Banana i Seedreams, bo są nielimitowane, oraz dostaję 5 darmowych kredytów dziennie do wykorzystania na cokolwiek, więc albo edytuję i podbijam rozdzielczość w jakichś starych rodzinnych zdjęciach, albo generuję sobie różne bzdury. Nie chcę za dużo wydawać, bo nie zarabiam na tym.
Mój 12- letni laptop nie radzi sobie z edycją filmów, nie odpala pirackich wersji nowych programów Adobe. Poza tym nie znam się na edycji.

W większości korzystam z darmowych platform, logując się z 10 różnych kont i korzystam z darmowych kredytów. 
VEO3 też jest gdzieniegdzie dostępny za darmo, ale tylko kilka użyć dziennie, ale jak masz 10 kont, to coś tam da się zrobić, tylko trzeba czasem kombinować z VPN, bo np. wpierw logujesz się na nigeryjskim IP, potem przeskakujesz na europejskie i tego typu myki.
Claude też opłacałem, ale ostatnio się na nich wkurwiłem, bo mi co chwilę nawalała, że wyczerpałem limit mimo, że była płatna, a aż tak często nie używałem jej.
Ogólnie sprawdzam różne platformy i kombinuję ile się da. Ale zamierzam na dniach kupić Midjourney najdroższy pakiet, bo masz nielimitowane filmy. Co prawda bez dźwięku, ale można też kombinować. Muszę teraz zabezpieczyć się trochę i pokupować rzeczy bo jak będę bezdomny to będę musiał oszczędzać na maksa, więc nigdy się nie zdecyduję kupić takich rzeczy. Dlatego kupiłem 11labs, i Did, oraz jak pisałem przymierzam się do Midjourney. Chcę też kupić kurs youtube od jednego gościa za 100 dolców. 
Ale jeszcze zobaczę.
Odpowiedz
Do szukania kursów polecam stronę softarchive.download albo ruski torrent Rutracker.
Jest tam sporo kursów AI, w tym też różnych jutuberów. Na Rutrackerze to w ogóle wszystko jest, nawet niszowe rzeczy. Trzeba tylko konto założyć, żeby z szukajki korzystać.
Odpowiedz
(09-20-2025, 05:25 PM)Temper napisał(a): Do szukania kursów polecam stronę softarchive.download albo ruski torrent Rutracker.
Jest tam sporo kursów AI, w tym też różnych jutuberów. Na Rutrackerze to w ogóle wszystko jest, nawet niszowe rzeczy. Trzeba tylko konto założyć, żeby z szukajki korzystać.

Wielkie dzięki za linki. Ten softarchive jest genialny. Ale muszę chyba sobie kupić konto na rapidgator bo rzeźnia jest ze ściąganiem. Bo ta ruska strona to masakra. 
Połapać się tam to trochę kłopot, nawet z tłumaczem, ale obczaję to. Na wstępnie nie znalazłem żadnych kursów, a na softarchive bardzo fajne kursy. Wielkie dzięki.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości