10-17-2022, 06:07 AM
(10-16-2022, 08:08 PM)Stokrotka napisał(a): Witam wszystkich. Jestem nowa na tym forum. Wcześniej czytałam i korzystałam ze strony naturalneleczenie.com.pl. Dramatycznie poszukuję ratunku dla mojego dwudziestoletniego syna, który najprawdopodobniej pogrąża się w chorobie afektywnej dwubiegunowej. Piszę „najprawdopodobniej” ponieważ syn odmawia jakiejkolwiek konsultacji lekarskiej czy zrobienia badań. Akceptuje natomiast proponowane mu suplementy. Pomóżcie proszę.
Bardzo przepraszam, może coś źle wybrałam (nie jestem obeznana z forami, to był mój pierwszy post w życiu), nie miałam w żadnym razie zamiaru „bawić się” w głuchy telefon. Prawdę mówiąc nie wiem, co mogłabym napisać, żeby oddać powagę sytuacji. Moj ojciec chorował na schizofrenie, ja mam zdiagnozowana nerwice. Syn mieszka sam zagranicą. Był pełnym życia, wesołym, dobrze zorganizowanym chłopakiem. Od jakiegoś czasu wszystko mu się nie klei. Przestał pracować, ale nie chce wrócić do domu. Kilka miesięcy temu miał problemy żeby rano wstawać z łóżka, miał zawroty głowy, jak twierdził, z powodu niskiego ciśnienia. Szukał pomocy w kawie, której -de facto- prawie nie wypijał. Nie był też w stanie realizować tego co sobie zaplanował.Obecnie jest bardzo nerwowy, rozdrażniony, często mocno nieprxyjemny, ale tez łatwo się ekscytuje, ma problemy ze snem. Wiem, że palił i pali „trawę” żeby się odprężyć Przeczytałam wiele o różnych zaburzeniach i informacje jakie znalazłam na temat CHAD najbardziej pasują do jego zachowań. Udało mi się namówić go do przyjmowania kwasów Omega3, ale ponieważ jest wegetarianinem to są to kwasy pochodzące z alg, w dawce DHA 1000 mg na dobę? O ile się orientuje syn przyjmuje tez witaminy B (w tym niacyne 500 mg), magnez i tryptofan (nie znam dawek)