03-10-2022, 06:27 PM
Ok no więc zaczynam suplementacje tak jak proponujesz jako że sam magnez + d + wapń bardzo źle u mnie działa, na przemian z różnymi objawami.
Chcę uzupełnić inne niedobory, no więc zaczynam tak:
witamina A 25000j ("from Retinyl Palmitate and Fish Liver Oil") - 100 kapsułek
witamina E 250mg(370j.m.) Tokovit Natural E370 - 60 kapsułek
Mg 100-200mg dziennie
witamina D3 500j dziennie
wapń 50mg dziennie (? )
oraz Omega 3 - rozpoczecie suplementacji na dłużej
Czy coś nalezy zmienic ? Branie A / E ma jakiś wpływ na pozostałe ? Trzeba robić miedzy poszczególnymi suplementami ? Czy coś bede robił źle w takiej sytiacji ??
Cynk, Selen, Potas, witamina C, B -complex - czy coś z tych należałoby dorzucić ? Czy skonczyc suplementacje A / E i dopiero dołożyć np selen + cynk ?
Czy 50mg wapnia dziennie w takiej suplementacji jest ok?
12 lat złego odżywiania nie mieszkająć z rodzicami juz w wieku 15 lat + mieszkanie w w kraju bez słońca + alkohol + stress po przemyśleniu takie funkcjnowanie musiało się u mnie skończyć tężyczką.
Chcę uzupełnić inne niedobory, no więc zaczynam tak:
witamina A 25000j ("from Retinyl Palmitate and Fish Liver Oil") - 100 kapsułek
witamina E 250mg(370j.m.) Tokovit Natural E370 - 60 kapsułek
Mg 100-200mg dziennie
witamina D3 500j dziennie
wapń 50mg dziennie (? )
oraz Omega 3 - rozpoczecie suplementacji na dłużej
Czy coś nalezy zmienic ? Branie A / E ma jakiś wpływ na pozostałe ? Trzeba robić miedzy poszczególnymi suplementami ? Czy coś bede robił źle w takiej sytiacji ??
Cynk, Selen, Potas, witamina C, B -complex - czy coś z tych należałoby dorzucić ? Czy skonczyc suplementacje A / E i dopiero dołożyć np selen + cynk ?
Czy 50mg wapnia dziennie w takiej suplementacji jest ok?
12 lat złego odżywiania nie mieszkająć z rodzicami juz w wieku 15 lat + mieszkanie w w kraju bez słońca + alkohol + stress po przemyśleniu takie funkcjnowanie musiało się u mnie skończyć tężyczką.