This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nerwica
Witam wszystkich, na wstępie zaznaczam że moja wiadomość może być nieco chaotyczna ale już jestem zmęczony tym wszystkim i trafiłem tutaj traktując to forum jako ostatnią deskę ratunku. Otóż w tym miesiącu mija dokładnie 5 lat jak przeżyłem swój pierwszy atak paniki i generalnie to w tamtym okresie miałem dużo stresu oraz mało sypiałem i finał tego wszystkiego miał miejsce na posiadówie u znajomych gdzie po paru piwkach zostałem namówiony do wzięcia amfetaminy, a jako że tak super świetnie się siedziało to uznałem że co mi tam, będzie fajnie. Nad ranem jak już miałem się powoli zbierać do domu nagle przestałem kontaktować i serce zaczęło mi tak walić że myślałem że zaraz mi wyskoczy i od tamtej pory aż po dziś dzień mam codziennie przez całą dobę objawy typu: duszności, skakanie mięśnie na całym ciele w tym powieki, skoki ciśnienią, zimne dłonie oraz stopy, ciągłe uczucie poddenerwowania (czasami mam takie uczucie jakbym miał jakiś silnik w klatce piersiowej i cały czas czuje że mi tam coś drży) itd itp. Od tamtego momentu zwiedziłem wiele gabinetów od kardiologa po innych lekarzy gdzie za każdym razem badania wychodziły idealnie i mówiono mi że jestem zdrów jak ryba i że to na tle nerwowym. Zaznaczę że mam fobie społeczną (niezdiagnozowaną bo nie byłem nigdy u psychiatry czy psychologa ale wszystkie objawy na to wskazują) i od małego codziennie wiele normalnych sytuacji czy to w szkole czy w rozmowie z obcą osobą gdziekolwiek sprawiały mi problem i mega się stresowałem. Dochodzi fakt że swojego czasu piłem dużo alkoholu i nigdy jakoś szczególnie nie dbałem o dietę więc myślałem że może to niedobór magnezu ale kiedyś specjalnie pojechałem aż do Wrocławia zrobić badanie wewnątrzkomórkowe to niby dalej wychodziło że magnez mam w normie, no chyba że to badanie to jedna wielka ściema (za to jak zrobiłem zwykłe badania krwi to miałem wapń przy górnej granicy, a czytałem że to jest oznaka niedoboru magnezu ale nie wiem czy dobrze pamiętam).Robiłem także próbę tężyczkową czy jak to tam się zwie i nadal nic nie wyazało. Mam wrażenie że może to być jednak niedobór jakiegoś pierwiastka bo pomimo fobii i całego tego syfu od 5 lat to nie mam żadnej traumy czy złego samopoczucia, a wręcz przeciwnie czuję się mentalnie bardzo dobrze i na chwile obecną nie mam żadnych większych zmartwień więc taka nerwica na tle psychicznym nie ma najmniejszego sensu, a właśnie nie chciałbym faszerować się jakimiś lekami więc dalej szukam innego rozwiązania.  Moje pytanie do Was albo bardziej do Tomakina bo on tutaj chyba poza Tibią ma wysoki lvl - Jakie badania powinienem teraz zrobić i co o tym myślisz/myślicie? z góry dzięki i czekam na odpowiedź
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Nerwica - przez wuwua92 - 12-07-2021, 11:44 PM
RE: Nerwica - przez tomakin - 12-08-2021, 12:50 AM
RE: Nerwica - przez wuwua92 - 12-09-2021, 10:32 AM
RE: Nerwica - przez tomakin - 12-09-2021, 04:05 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości