This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chipsy o smaku nerwobólu
Hej!

Wracam po długiej przerwie (jeszcze ze starego forum). I wracam z zagadką.

W trzech zdaniach o mnie: miałem problemy z kłuciem w klatce piersiowej, które zaczęło się od stanów podczas palenia marihuany, a potem sprawiło, że przez kilka lat miałem regularne stany lękowe i ataki ostrych parestezji/drgawek. Odstawiłem MJ na parę lat, wyszła mi też tężyczka, próbowałem różnych suplementacji i wszystko wróciło do normy, czuje się (generalnie) bardzo dobrze.

---

A teraz zagadka.

Mając 12 lat, rodzice zabrali mnie do pewnego, znanego w okolicy, doktora-samozwańca. Był to starszy mężczyzna, który "patrzył i widział". Głównie czytał z oka i na wszystko miał jakieś zioła. Pamiętam, że spojrzał na mnie i powiedział do mojej mamy: "Je bardzo dużo chipsów, ma przepaloną błonę (nie pamiętam jaką, ale wskazwał na klatkę piersiową)".

Dziś, jako dorosły człowiek kierujący się mocnym racjonalizmem, trudno jest mi wierzyć w takie skille, ale z drugiej strony, tak dużo nie wiem, że staram się mało wykluczać. Mówię o tym dlatego, że:
- bóle (nerwobóle?), które mi później doskwierały, dotykają własnie tego miejsca (neuralgia międzyżebrowa dobrze się w to wpisuje, ale to taki strzał z google, pewnie bez wartości)
- moja klatka piersiowa bywa zaczerwieniona i obserwuję to co jakiś czas od około 10 lat
- kiedy jem chipsy, to objawy się nasilają (?)

Piszę o tym wszystkim dlatego, że ostatnio po paru latach zapaliłem marihuanę i czułem dokładnie to samo co kiedyś – kłucie po lewej stronie klatki piersiowej i duży niepokój. Więc o ile mój stan poprawił się, to nie dotyczy to tego "triggera". Tak się złożyło, że w którymś momencie tego stanu siegnąłem po chipsy i objawy się wyraźnie nasiliły. Wtedy przypomniałem sobie o tej historii. Czy możliwe, że to jedynie wytwór mojej głowy i nic tu się nie klei, czy da się jakoś te fakty ze sobą połączyć?

Na koniec wykorzystam okazję, żeby podziękować Tomakinowi, bo trafiłem na to forum parę lat temu i po pierwsze – porady, które tu znalazłem, pomogły mi wyraźnie poprawić stan mojego zdrowia, a po drugie – sporo dowiedziałem się o mózgu/układzie nerwowym i sposobach, w jaki można na to wpływać. Do dziś wpadam tu czasem, jak na wykład do ciekawego i merytorycznego doktora-samozwańca Wink

Zdrowia!
Łukasz
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Chipsy o smaku nerwobólu - przez mediapunta - 10-17-2021, 05:24 PM
RE: Chipsy o smaku nerwobólu - przez tomakin - 10-18-2021, 05:24 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości