This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybory
Hej
Na kogo glosujecie? 
Pozdro
Odpowiedz
Konfederacja. Nie całkiem moja bajka, na listach dużo różnych "frików", sojusz wolnościowców z narodowcami i w ogóle połączenie katolicyzmu z ideami libertariańskimi powoduje różne niespójności, samo-zaprzeczenia i hipokryzję - no ale cóż, w sejmie chcę, żeby byli, niech robią przeciwwagę dla lewicy.
Odpowiedz
Również Konfederacja.
Odpowiedz
Fajny quiz znalazłem, może kogoś zainteresuje. Test zbieżności poglądów politycznych z partiami dla wyborów 2023:
https://mypolitics.pl/quizzes/wyborczy2023

U mnie:
https://i.ibb.co/X3Cnrsq/Mypolitics.jpg
Odpowiedz
Mnie zainteresowało. Myślałem, że wyjdzie mi podobnie do Ciebie, a wyszło, że jestem idealnym centrowcem bez żadnej dominującej ideologii i powinienem głosować na Bezpartyjnych Samorządowców.

Jako że najbardziej pod uwagę biorę gospodarkę, a najmniej sprawy światopoglądowe, to po zostanę jednak przy swoim pierwszym wyborze. Smile
Odpowiedz
Skandal, że tomakin nie gasi wyborców konfy.
Odpowiedz
Aj tam gasić. Każdy zagłosuje po Swojemu, a później niech się politycy za nas kłócą i "gaszą" w sejmie.

@Temper
W ogóle ciekawe zjawisko, jak różne są poglądy elektoratu konfederacji od samej konfederacji - szczególnie w sprawach światopoglądowych - i z reguły to jest takie ważenie priorytetów. Ciekawi mnie, jakie poparcie mogłaby w Polsce zbudować podobna partia, ale jednak utrzymana w prawdziwie wolnościowym duchu również w sprawach światopoglądowych.
Odpowiedz
Zawsze twierdziłem, że wybory to jakby ktoś zapytał, czy wolimy opiekuna do naszego dziecka, który będzie je gwałcił dwa razy w tygodniu, czy takiego, który zrobi to tylko raz w tygodniu, ale za to nakręci filmy.

A może ja się w ogóle nie zgadzam na samą ideę i nie chcę jej popierać swoim głosem?
Odpowiedz
Może i tędy droga. Robert Gwiazdowski logicznie to argumentował nie tak dawno na YT ("Dlaczego od lat nie chodzę na wybory").
Ja też zresztą pierwszy raz na wybory parlamentarne idę - może jak zmądrzeję to znowu przestanę.
Odpowiedz
Można też z tej strony, jeśli możemy zwiększyć lub zmniejszyć naszą wypłatę o 1/30 000 000, czyli przy zarobkach powiedzmy 6k na rekę zwiększamy lub zmniejszamy o 1/50 grosza, czy można powiedzieć, że mamy wpływ na wysokość swoich zarobków?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości