This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Długi Covid - mój blog
Dzięki za szybką odpowiedź Smile

U mnie właśnie jest tak, że jeśli chodzę spać o regularnych porach, to chociaż w dzień czuje się w miarę normalnie, ale jeśli właśnie choć jeden dzień się nie wyśpię to później przez kilka dni jestem wyczerpany jak rozbitek na morzu. Z tą siła chwytu to ja mam coś takiego, że np. Jak napne biceps tak jak kulturysta to nie mogę wytrzymać dłużej niż minute bo ręka zaczyna tak drgać jakbym miał Parkinsona. Nigdy jeszcze nie widziałem takiej choroby, żeby tak długo trwała. Już nie wiem co mam robić. Mam plany, ale nic nie mogę robić poza pójściem do pracy i siedzeniem w domu bo zwyczajnie się czuje jak stary dziadek. Wszyscy myślą że jestem leniwy a ja poprostu jestem chory na coś i nie wiem co. Zamówiłem teraz glicyne na sen. Może coś pomoże bo już tyle wydałem na suplementy, że lepiej nie gadać. Ciekawa sprawa, że jak podłoże sobie np. Dwie poduszki i śpię na siedząco to rano wstaje w miarę wypoczęty, ale wtedy bolą mnie plecy, że nie jestem w stanie chodzić. I tak źle I tak nie dobrze... Sad
Moja mama właśnie kupiła sobie witamine c 1000mg. Spróbuję pobrać bo pisałeś że dobrze na Ciebie działa i dam znać za jakiś czas.
Odpowiedz
To prawie na pewno nie jest kurde covid, gdzie, w 2019? I tylko objawy neuro, bez zapalenia płuc? Bez zarażenia znajomych, rodziny?

Są setki chorób, gdzie można mieć takie objawy i naprawdę nie ma opcji, żeby to wszystko na forum wyśledzić. Jeśli to jest wywołane jakimiś niedoborami, to moje rady pomogą, ale jeśli to jest jakaś rozwijająca się choroba przewlekła, nic nie dadzą i jeszcze mogą zaszkodzić o tyle, że zamiast szukać prawdziwej przyczyny choroby, będziesz brał suple.

Do neurologa idź, niech zbada odruchy, napięcie mięśni, może tam faktycznie coś się rozwija. Od tego zacznij, skoro mięśnie są osłabione, przy wysiłku błyskawicznie zaczynają drgać, niech je obejrzy ktoś, kto się na tym zna.

Robisz podstawowy błąd "internetowy", znajdujesz chorobę i porównujesz sobie do niej swoje objawy. Robi się odwrotnie, bierze się objawy, robi badania i zawęża z najpierw dziesiątek tysięcy chorób, które dadzą podobny objaw, do kilkudziesięciu które dadzą ten objaw oraz takie a takie wyniki krwi.

Do badań dorzuć rozmaz krwi, to kilka zł raptem więcej będzie. Badanie ogólne moczu. Ostatnio ciągle czytam o zaburzeniach równowagi układu współczulnego i przywspółczulnego, wszędzie to widzę, ale nie wiem, czy jest sens to akurat badać, może to taka moja zajawka. Badania polegają na mierzeniu skoku tętna i ciśnienia po zmianie pozycji z leżącej na wyprostowaną, a także na pomiarze regularności rytmu serca.
Odpowiedz
Dzięki za odpowiedź Tomakin.

Na dniach pójdę do neurologa prywatnie. Powiedz czy badania na poziom pierwiastków lepiej robić w erytrocytach? I ile mniej więcej odczekać przed badaniami jeśli brało się magnez?
Odpowiedz
Jak za dużo tego magnezu nie było, to tydzień myślę spokojnie wystarczy, zresztą poziom w erytrocytach zmienia się bardzo powoli.
Odpowiedz
Mam wyniki badań. Tomakin proszę rzuć na nie okiem i napisz co może być nie tak. Na dniach idę z nimi do neurologa. Mój obecny stan jest taki sam nic się nie zmieniło

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
A powiedz, dużo jadłeś cynku?

Z rzeczy, które mogę w jakikolwiek sposób kojarzyć, wysoki wapń często przewija się w wynikach nerwicowców, on może rosnąć np przy niskim poziomie magnezu w organizmie. Niski fosfor to często wynik nerwicy, a konkretnie tego, że nerwicowcy bardzo szybko oddychają. co prowadzi do zaburzeń pH krwi, poprzez zbyt szybkie pozbywanie się tym oddychaniem dwutlenku węgla.
Odpowiedz
Hmmm, maksymalnie miesiąc jakieś 60mg, ale to było dokładnie rok temu, późnej nie brałem cynku wogóle. Wtedy zauważyłem, że troszkę no może nie wiele, ale lepiej śpię. To było na początku brania. Potem efekty słabły z tygodnia na tydzień więc przestałem brać.
Odpowiedz
Taki wynik mógłby być ze niedoboru miedzi, ale taki scenariusz byłby możliwy jakbyś kilogramy tego cynku jadł i ją wypłukał.

Jeszcze co mi do głowy przychodzi, to badanie luki anionowej, ogólnie pod kątem zaburzeń pH krwi, kwasicy czy choroby zasadowej.
Odpowiedz
A ona może dawać takie objawy?
Odpowiedz
Miedź nie, zresztą miałbyś też od niedoboru anemię, ale zaburzenia odczynu krwi jak najbardziej. To się jakoś specjalnie bada, już lekarza pytaj.

No i dalej jest też możliwość, że to "tylko" nerwica i związane z nią zbyt częste i głębokie oddechy.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości