This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wapń
Jak w temacie.

Jaki suplement?

W jakich dawkach dziennie?

I kolejne pytanie jeśli calcium zatrzymuje wchłanianie innych substancji cynku, magnezu etc.

To zakładając, że przerwa pomiędzy magnezem, cynkiem etc. powinna być z 2h. To jeszcze jak wygląda to z posiłkami, czyli jem coś bardzo bogatego w jod, magnez etc. prawie wszystko, ale nie wapń, czy branie wtedy wapnia zastopuje wchłanianie tych składników?

Jak jest z wapniem na pusty żołądek i przyswajaniem, domniemam, że w żołądek może dawać, ale rewolucji jakiś tam nigdy nie miałem.

Z góry dzięki za info.
Magnez to akurat kiedyś brałem bardzo regularnie, teraz znów wracam do tego długa przerwa niestety doczytałem jak mój magnez był silny i nie będę drugi raz brał czegokolwiek takiego bez osłonowo wapnia.
Do tego mam tak na prawdę objawy tężyczki, poziomy wapnia magnezu ostatni raz badanie 6 lat temu.
Skurcze zawsze miałem niemiłosierne teraz to już w ogóle.
Odpowiedz
Ja obecnie piję jakiś rozpuszczalny z marketu, bo mam pod ręką, a tak poza tym zamówiłem kilogram chlorku wapnia. Trochę zabawy jest z odmierzaniem i rozpuszczaniem za każdym razem, ale to zapas na parę lat za 10 zł czy ile tam.

Z tymi odstępami, jeśli nie robisz czegoś szalonego jak ja, gdy brałem cynk 7 razy dziennie, to po prostu raz - dwa razy dziennie sobie wypij wapń i nie bierz supli razem z nim. To nie jest tak, że całkowicie wszystko się zablokuje, po prostu inne mają trudniej, gdy jest dużo jonów wapnia jako konkurencja.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości