This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
Lecimy z soplówką. Przy okazji, acetylokarnityna jest dużo łatwiejsza do przełknięcia od klasycznego winianu, znacznie mniej kwaśna. W necie opisywali czasem efekty jako "natychmiastowe", no ale to chyba za duże oczekiwania.

Liczę, że ta forma karnityny ładnie zgra się z kwasem alfa liponowym, te dwie substancje działają synergicznie na poziomie komórki nerwowej, przy czym kwas dotrze tam, ale karnityna już nie bardzo, chyba że właśnie w tej wersji, co teraz kupiłem i biorę.
Odpowiedz
(11-26-2024, 12:12 AM)tomakin napisał(a): Ejjjj a weź zapytaj tego bota, czy może znaleźć zdjęcia paznokci ludzi, którzy w jakiś sposób poprawili zdolność podziału komórki - czy uzupełnili kwas foliowy, czy zrobili cokolwiek innego. W sumie nie, nie pytaj o zdolność podziału, bo się pogubi, niech znajdzie foty paznokci ludzi z niedoborem kwasu foliowego na przykład, ewentualnie foty tych samych ludzi po uzupełnieniu niedoboru. Może bot ma dostęp do np innych języków i przez to wyszukuje lepiej, niż ja bym potrafił. W ogóle dobry algorytm potrafi to chyba zrobić wielokrotnie, może i dziesiątki tysięcy razy szybciej, niż człowiek.

Spytałem, ale chyba musisz poczekać na nowszą wersję Smile.

"3. Sources for Before-and-After Photos:
While I can't directly provide specific images, here are a few ways to find before-and-after pictures or studies that might show the regrowth of lunulas:
  • PubMed or Google Scholar: These are excellent resources for finding clinical studies. Search for terms like "lunula regrowth," "nail matrix regeneration," or "lunula restoration after treatment." These studies often include before-and-after images, especially in the context of nail health restoration.
    • Example search query: "lunula restoration" OR "regrowth of lunula" treatment clinical study.
  • Dermatology and Podiatry Journals: Some journals publish case studies with visual documentation of patients who undergo treatments for nail disorders. Journals like Dermatology or Journal of the American Academy of Dermatology often have case studies, including visual documentation, which may involve lunula recovery.
  • Reddit or Nail Health Forums: You may find real-life accounts and images from users on subreddits like r/nails or health forums dedicated to nail health. Some people share personal stories of nail changes, including lunula regrowth, after improving their diet or receiving medical treatments.
  • Instagram or Pinterest: Look for beauty or dermatology professionals who may post about nail health. Many nail care professionals post before-and-after images of their clients, including nail matrix and lunula regeneration.
  • YouTube: Some dermatologists or nail experts may post videos demonstrating nail health recovery, including changes in lunulas. These can sometimes include time-lapse footage showing how nails change over weeks or months.
4. Example Searches on PubMed:
  • "regeneration of lunula after trauma"
  • "nail matrix restoration lunula"
  • "biotin treatment for nail growth lunula"
  • "lunar regrowth after thyroid treatment"
If you're specifically interested in the clinical side of lunula regrowth, these resources might give you direct insights or studies with visual evidence."
Odpowiedz
Eh, żadnego pożytku z tych botów. Na dodatek bot myli mechaniczne uszkodzenia macierzy paznokcia z widocznością tej macierzy, to dwie różne rzeczy.

Terapeutka przeniosła mnie na behawioralno poznawczą, uznała, że nic ze mną nie zrobi. Termin w lutym. Ogólnie jest coraz lepiej, coraz mniejszy stres związany z podróżą. Tylko skąd na to czas brać?

Chyba mam jedną z przyczyn bezsenności, nowa poduszka. Nie da się leżeć tak, żeby po 15 minutach nie drętwiała ręka. Coś z tym muszę zrobić, spróbuję podłożyć drugą pod spód albo coś. Tylko że wtedy z kolei jest za wysoko... może jakieś ćwiczenia na wzmocnienie kręgosłupa szyjnego?

Wczoraj paskudne stany lękowe przed snem, wziąłem się na sposób, duże dawki B1 i cytrynian potasu. Chyba potas zadziałał, tak, że lęk się bardzo szybko wyciszył. I od razu przypomniała mi się ta forumowiczka co do Japonii wyjechała, obłączki jej odrosły po bardzo dużych dawkach potasu. Tyle, że ona oprócz tego potasu, zmieniła 100 innych rzeczy w życiu.

No i sam kwas cytrynowy też ma spore znaczenie, to jedna ze składowych cyklu Krebsa, podstawy energetycznej każdej komórki. Zaraz, czy jakiś gość nie pisał na reddicie, że mu po pomarańczach zaczynał rosnąć obłączek? Pomarańcze to koncentrat potasu i cytrynianów.

No i jeszcze ten myk, że przy dużych dawkach kwasu foliowego / B12 organizm wykorzystuje bardzo dużo potasu, to jest do tego stopnia nasilone, że po zastrzyku z B12 pacjenci w szpitalu potrafią dosłownie umrzeć z powodu nagłego spadku potasu we krwi.

No nic, potas na pewno nie zaszkodzi, będę brał 1-2 gramy dziennie. Jako dodatek do tego całego zestawu, co teraz biorę.
Odpowiedz
Tętno mocno w dół, w zasadzie jest normalne. No i pytanie, co się takiego zmieniło? Niedawno pisałem, że przydałby się obiektywny sposób pomiaru stanu organizmu, kiedyś takim czyś był pomiar szybkości biegu na określonym tętnie. Może sam pomiar tętna wystarczy? Jest teraz jakieś 15, może nawet 20 uderzeń na minutę niższe, niż wczoraj. A jestem bardziej niewyspany, co powinno je podnieść, a nie obniżyć.

Soplówka, wapń, potas, metylowany kwas foliowy. Wczoraj acetylokarnityna. Wprowadzona do diety miedź. Nic więcej.
Odpowiedz
A, probiotyki. To też nowa rzecz. No i pomagają chyba, jest spokojniej.
Odpowiedz
Tak jakby trochę się powiększył na prawej ręce. Ale to równie dobrze może być kwestia tego, że się skórka cofnęła. Na lewej dalej nic nie widać. Nie czuję też tych zapowiadanych super hiper efektów soplówki. No ale też sporo rzeczy mieszam, kwas foliowy i miedź, które zawsze mnie na stronę "nerwicową" przestawiały. Kto wie, czy jakby nie ona, nie byłbym teraz kłękiem nerwów.
Odpowiedz
Cały czas napotykam posty o tym, jak komuś pomogła teanina. Własnie czytam, jak gość odstawił dzięki niej xanax. Podobno cudo przy problemach ze snem, nerwicą, stanami lękowymi... problem w tym, że jak szukam badań pod kontrolą placebo, to już nie jest tak różowo. Zmiany w najlepszym wypadku marginalne.

Jakiś czas temu wklejałem badania, gdzie podano COŚ ludziom z nerwicą lękową i atakami paniki, czy może bezsennością, nie pamiętam. W efekcie całkowicie ich wyleczono. Tylko za cholerę teraz nie pamiętam, co to było. Przekopię się przez funkcję wyszukiwarki, konrados, Ty znasz na pamięć wszystkie moje posty, pamiętasz co to było?
Odpowiedz
Aaaa, inozytol nieszczęsny

https://zdrowiej.vegie.pl/showthread.php...15#pid9415

Ciągle boję się dużych dawek, miałem po nim chyba mocną bezsenność jak ostatnio spróbowałem.
Odpowiedz
No, stanowczo na D3 reaguję stanami lękowymi. Zeżarłem 3 tabletki (12k IU) i teraz dosłownie trzęsłem się ze strachu przed niczym. Nie pomogła osłonowa witamina A.

Chyba gdzieś tutaj jest klucz do niektórych moich problemów. Dość rzadko się zdarza, by ludzie na D3 tak reagowali. Gdzieś jest przyczyna takiej reakcji. Może zbyt niski poziom magnezu, może jakieś hormony wywalone... coś w ten deseń. Tylko magnez biorę regularnie od dawna, nie ma opcji, żeby po prostu było za mało w diecie. Jak już, to z jakiegoś powodu nie przenika do komórek, albo coś takiego.

Poszukam na forach, czy ktoś miał podobny problem i znalazł rozwiązanie.
Odpowiedz
"(Update, I took two 450mg Magnesium oxide/citrate and the anxiety went away after 3 hours)"

No, komuś pomógł magnez, szukam dalej.

"Yep, I’m currently at a 15 vitamin d level, but every time I take even the smallest dose I get panicky, heart racing and skipping, shaking, sweating, hot flashes. I’ve told every doctor I’ve seen and they still tell me to take it. It legit feels like it’s going to cause a heart attack, so I refuse. There has to be something going on making it low and making our bodies not respond."

No, właśnie ten problem.

"For me (personal experience) vitamin d give me hypoglycemia which leads to sudden anxiety and depression even with the right factors as (magnesium and k2) Try to look out for blood sugar it might help"

Ooo... może coś w ten deseń.

"Vitamin D gives me insomnia. I take it in the morning with lunch with K, Magnesium Glycinate and plain Glycine. Before bed I take Magnesium Glycinate and Glycine again. This solves the problem."

"I am on the Coimbra Protocol, so I take 80,000 IU per day of Vitamin D. I used to get anxiety and severe insomnia from it, and Glycine did wonders."

"Try mag and k with it. World of difference for me"

"If you’re already low on mag my experience is that I needed far more than the RDA of mag for several days to correct the depletion; until I did D made me feel nuts. Now that I keep myself topped off on mag D doesn’t bother me."

No ciągle to samo, magnez, magnez, magnez, komuś glicyna pomogła.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości