Liczba postów: 6,806
Liczba wątków: 19
Reputacja:
59
Tu akurat nie ma cudów, waga zależy niemal wyłącznie od tego, ile się zjada kalorii oraz od tego, ile się spala. Jeśli chudniesz wolniej niż kiedyś, a jesz tyle samo, to najwidoczniej mniej się ruszasz.
Są ultra rzadkie choroby, gdzie metabolizm jest wywalony, ale w 999 przypadkach na 1000 to będzie po prostu za mało ruchu.
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
09-21-2024, 03:28 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-21-2024, 03:33 PM przez Joadia2028.)
[attachment=124][attachment=124]
Hej zrobiłam badania jak możesz to sprawdź je
Kolejne
I tu już ostatnie
Reputacja:
59
Wszystko wygląda idealnie, łącznie z ferrytyną, czyli żelazo możesz sobie odpuścić.
CHYBA ŻE miałaś w ciągu ostatniego miesiąca silną infekcję, np mocne zapalenie gardła, wtedy ferrytyna może być sztucznie podniesiona ponad prawdziwy wynik.
Reputacja:
0
Nie gardło mnie nie bolało dokucza mi tylko straszne zmęczenie i czasem nie mam sił się z łóżka podnieść .
Nie wiem czy to może bolerioza się odzywa czy to moje niedociśnienie od dziś zaczęłam ciśnienie mierzyć i mój największy pusl to 115 na 75 a najmniejszy 104 na 75
Znów muszę zacząć wodę z solą pić to może się poprawi .
Dziękuję za informację ?
A czy coś powinnam brać ,żeby tak ładny poziom utrzymać ?
Reputacja:
59
Nadmiar żelaza szkodzi nawet mocniej, niż niedobór, jak jest 70 to lepiej nic nie robić, ewentualnie raz na jakiś czas przez kilka dni robić sobie terapię co drugi dzień wysoka dawka żelaza, jednorazowo, ale to naprawdę raz na miesiąc czy nawet dwa - trzy miesiące.
Może być i borelioza, może być i poinfekcyjny zespół przewlekłego zmęczenia, z którym już totalnie nikt nie wie, co robić.
https://zpz.naturalneleczenie.com.pl/
tu jest o nim cała duża strona.
Reputacja:
0
09-22-2024, 05:56 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-22-2024, 06:20 AM przez Joadia2028.)
Tylko ja takie ciśnienie mam już od kad skończyłam 18 lat bo pamiętam wtedy byłam w szpitalu i mówili ,że dobra kawa i się wyrówna i chyba babcia ze strony taty też miała chyba niskie ciśnienie bo tylko pogoda się zmieniła to czuła to również w kościach nie mówię ,ale ja też.
Już biorę się za czytanie z tym żelazem sobie odpuszczę a powiedz mi witaminy przy nerwicy które masz na stronce to które nie obniżają ciśnienia to może zacznę je brać np selen tauryna tego nie brałam wcale .
Dziękuję za stronkę właśnie ja przeczytałam .
No mogę stawiać tu na wątrobę bo przez ostatni czas miałam te wzdęcia straszne .
No ale niedoczynność tarczycy też nie jest mi obca bo czasem jest mi bardzo zimno w ręce trochę sine a pod płytka paznokcia jest bladosina barwa.
Tu pójdę już do pani doktor i niech ona mi przepisze na te badania bo te wyżej mnie trochę wykosztowaly ale było warto i chyba znalazłam przyczynę ciągłego parcia na pęcherz to chyba nadmiar B12 tak robił .
A na końcu zrobię badanie na bolerioze .
Bardzo dziękuję za pomoc.
Reputacja:
59
Z tym zmęczeniem przemyśl olej z wiesiołka lub ogórecznika. Zdarza się, że to jest przyczyną, ale ma dodatkowe zalety, bardzo mocno zmniejsza ryzyko poważnych chorób cywilizacyjnych, w tym nowotworów. Nawet jak nie poczujesz, że działa, może Ci w przyszłości życie uratować.
Reputacja:
0
Hej a powiedz mi ile tego oleju i który najlepszy.
Teraz trochę zmienię temat . Ostatnio stwierdziłam ,że muszę znów spróbować wodę z solą himalajska bo później się dobrze czułam .
I tak chyba od niedzieli zaczęłam pić .
Mój stan zdrowia poprawił się od razu p 100%,lęki ,niepokój od razu zniknęły odzyskałam chęci do życia a przede wszystkim siły.
Zaczęłam analizować moje życie i wzięłam pod uwagę choroby moich dziadków i rodziców .Miałam iść wczoraj do lekarza ale coś mnie tknęło po co pójdziesz w końcu wyniki masz ładne w końcu wezmą cię za wariatkę i usiadłam i zaczęłam myśleć czemu ja się tak źle czuje ciągle bolą mnie nogi.
Mama miała wylew a tata udar niedokrwienny .Babcia jak i mama ciągle narzekali na nogi i zawroty głowy .
Mam problem z żyłami i to jest główny problem .Kupiłam diosmine 500wczoraj zjadłam pierwszą tabletkę , oczywiście bałam się czy ubocznych objawów nie będzie ale szczerze pomogło pieczenie stop minęło w nogach zaczęłam czuć takie przesuwające się ciepło .A od kad zaczęłam pić wodę z solą to w ciągu 4 dni schudłam prawie pół kg a wcale się nie odchudzam .
Bardzo bym chciała cię prosić czy busi pomógł dobrać takie witaminy czy oleje ,żeby moje nogi nie były ciężkie i normalnie mogły sobie funkcjonować .czy po prostu diosmina wystarczy ta która biorę .
Reputacja:
59
No, dużo soli w diecie to proszenie się o udar, może po prostu chodzi o to, żeby więcej pić po prostu? Spróbuj bez soli, albo z solą tzw dietetyczną, gdzie połowa to chlorek potasu.
Zamiast diosminy, lepiej venoruton kup, który ma dosłownie kilka razy mocniejsze działanie. Ale fakt, że kosztuje też więcej. Jeśli już diosminę chcesz, to tylko mikronizowaną, z tego co wiem dość tania jest z panawitu. Kosztuje pewnie więcej, ale też przyswoi się kilka razy więcej, więc sumarycznie wyjdzie taniej.
Olej z ogórecznika ja kupuję taki:
https://zakupy.auchan.pl/products/olej-z...l/00416769
I najtaniej wychodzi ze wszystkiego, co jest na rynku. Na miesiąc powinna starczyć 1 taka buteleczka, może 2. Drogie cholerstwo.
Reputacja:
0
Powiem ci ,że ja już z piciem wszystko piłam wodę ,herbaty ziołowe i nie miałam takiego efektu jak po soli himalajskiej nawet zwykła sól nie daje rady ale ja dużo jej nie piję tylko szklanka letniej wody i tylko szczypta tej soli nie więcej .Spróbuję tej o której piszesz  mam nadzieję,że da rade .
To kupię veneruton bo wiesz ja się na tym nie znam ale jak widzę ,że jest poprawa i to duża no to czemu nie spróbować .Jeśli chodzi o olej z ogórecznika to nawet jak jest drogi a ma mi pomóc to też warto kupić .
. Dziękuję za informację ☺️
|