This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
Utrzymujące się objawy absolutnie nie dotyczą tylko osób, które przechorowały Covid ciężko, chociaż jest ich w tej grupie znacznie wyższy odsetek. Badania to potwierdzają.
Odpowiedz
na razie nie ma opcji, żeby odfiltrować takie osoby i odróżnić od losowego występowania w populacji.
Odpowiedz
tomakin szybko gasi NICE.
Odpowiedz
(04-01-2021, 11:06 AM)subzero napisał(a): tomakin szybko gasi NICE.

A Ty co sądzisz o sprawie, Konrad?
Odpowiedz
Skoro tomakin mówi, że nie masz racji, to najprawdopodobniej nie masz.
Odpowiedz
Kurcze, KAŻDA poważna choroba daje długotrwałe konsekwencje, bo organizm musi dojść do siebie. Z COVID jest ten problem, że zapalenie płuc może przechodzić bezobjawowo i dopóki nie zrobi się komuś tomografu, nie widać, czy mu nie zeżarło kawałka płuc. Nie ma opcji, żeby póki co udało się odsiać ile osób ma "powikłania covidowe", a ile zwykłe powikłania poinfekcyjne, w szczególności powikłania każdego zapalenia płuc.

A u mnie - ciśnienie krwi wróciło do normy, 125 miałem. I teraz zastanawiam się, czy możliwe jest, że tak szybko by się wyrównało dzięki potasowi, czy może to efekt odstawienia tryptofanu i żarcia rzeczy, które blokują jego przyswajanie przez mózgu. Pytanie co prawda nie ma związku z obłączkami, ale jest dość ważne z punktu widzenia ogólnego stanu zdrowia.
Odpowiedz
Norma to 120/80, te 125 to górne, czy dolne miałeś xD. Jak górne to nie jest tak źle, ja bym chciał mieć takie na co dzień. Jak się sypia i wstaje z takim ciśnieniem?
Odpowiedz
dolne 125 to się do szpitala jedzie i to na sygnale, a nie pisze na forach.

Cholera wie, jak się wstaje i śpi... chyba tak, jak z każdym innym?

Jak ktoś to czyta i ma za dużo czasu, poszukajcie, czy ktoś nie wrzucił fot przed i po terapii dużymi dawkami niacyny, albo przed i po wyleczeniu pellagry. Każdy szuka po innych słowach kluczowych, ja nic nie mogę znaleźć.
Odpowiedz
mam oglądać takie zdjęcia tomakin fuj, chcesz bym dostał jakiegoś tygodniowego braku apetytu Big Grin

Co do tego ciśnienia, no ja mam jak siedzę po ćwiczeniach przepony tak między 115/72 a jak leżę to pewnie 90coś na 55coś taka zamulenie, że ciężko się wstaje. Próbuje robić relaksację jacobsona karku i ramion ale coś słabo to działa, kark mi się usztywnia po spaniu.
Odpowiedz
Ja badam ciśnienie 2 razy dziennie, wszystko zapisuję w kilku apkach i różne są opinie. Np. jedna apka stwierdza, że można mieć np. wzorcowe ciśnienie tak jak wyżej w przypadku TakNie 115/72 ale też ważna jest różnica np. w tym przypadku jest to 43 i powyżej 40 jest podawane za szkodliwe, jeżeli jest zbyt często.

Jeden z powodów to przećwiczenie. Ja często mam około 50. np 120/70.
Nigdy wcześniej nie wiedziałem, że to niby jest szkodliwe. Sorry, że zbijam z tematu obłoczków, ale to tak przy okazji.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: subzero, 5 gości