This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
na mojej ulicy
alkoholicy spijają z kieliszków swe żale
a ich wyśnione
wymarzone
śpią w brudnej miłości pościeli
Odpowiedz
...to nie dopamina

ki czort, co ja tam namieszałem
Odpowiedz
Może potas, chociaż to powinienem mieć jakieś objawy typu chęć na banany. Ostatnio mam tego potasu bardzo mało w diecie, za to dużo go mogę tracić. Może któryś z tych supli podczas podnoszenia NAD+ przesunął go do wewnątrz komórek mięśniowych na przykład, przez co spadł poziom w komórkach nerwowych, albo spowodował zwiększone wydalanie w moczu.

Zobaczę, 4-5 gramów dziennie z samych supli.

Hmm, w sumie piracetam powoduje bardzo duże zwiększenie zapotrzebowania na ten pierwiastek, może te rzeczy które mają mieć związek z choliną działają podobnie.
Odpowiedz
..kosmos, jutro piracetam powinien być w domu już
Odpowiedz
No i teraz pytanie za 100 punktów, babrać się z NAD+ i bakopą, czy od razu brać piracetam.

Jak już pamiętniki piszemy, to było tak, że sporo o nim słyszałem i w końcu kupiłem, kiedy to było, niech sprawdzę... o, malutka dawka w 2014, duża w 2015. Jak było z małą, nie pamiętam, ale po tej dużej był efekt, który ciężko opisać. W ciągu kilku dni stałem się po prostu kimś innym, przykładowo zacząłem planować, jak zrobić jakąś sieć znajomości wege i zacząć coś kręcić z tworzeniem organizacji, w jaki sposób zachęcać ludzi do siebie jako osoby, żeby to przełożyło się na korzyści organizacyjne. Kilka dni wcześniej nawet nie myślałem, że mogę się do kogoś tak o odezwać. Ciężko to opisać, no ale to było takie powiększenie świadomości we wszystkich aspektach.

A potem zaczął mnie boleć żołądek, bólem tak potwornym, że poważnie myślałem o pogotowiu, prawie jakby mi ktoś nóż wbił. Nawet perforację podejrzewałem, ale nie było żadnych innych objawów. Do tej pory nie wiem, co to było, nigdzie w internecie nikt nie opisał takiego skutku ubocznego, a szukałem dłuuuugo, no bo jednak chciałem z tym piracetamem spróbować, pozytywne efekty były niesamowite, bałem się jednak, że mi to może poważną krzywdę zrobić.

Aż do 2020, gdy uznałem, że po prostu muszę mieć sprawniejszy mózg i zaryzykowałem. Zero skutków ubocznych, żadnego, nawet najmniejszego bólu. Pozytywne efekty - podobne, w kilka dni uczyłem się na pianinie rzeczy, które wcześniej zajmowały mi tygodnie, kilka godzin traciłem na coś, co wcześniej trwało parę dni. Ruszyło z zarobkami, z samorozwojem. Pojawiły się też małe obłączki. Stwierdziłem, że nie ma co, trzeba to po prostu brać całe życie. Pufff, apteka która go sprzedawała, jedyna wtedy, znikła.

Od tamtej pory prowadzę tego niby-bloga, próbując ogarnąć, co się wtedy właściwie stało, czy to był piracetam, czy może coś innego, bo cały zestaw różnych supli brałem, wszystkie mające zwiększyć sprawność mózgu (mocno wtedy tego potrzebowałem).

COŚ się dzieje z moim organizmem, co sprawia, że piracetam (albo coś innego, co wtedy testowałem, ale na 90% on, bo inne rzeczy sprawdzałem) daje takie efekty, w tym powiększenie obłączków. I jeśli chcę być całkowicie zdrowy, to powinienem ogarnąć co to jest, bo piracetam jedynie maskuje objawy, siłą rzeczy na pewno nie wszystkie.
Odpowiedz
(kto i gdzie wrzucił link do tego tematu, że nagle 16 różnych adresów IP go czyta?)
Odpowiedz
Wrzuciłem link ogólny do forum, ale nie do tego tematu, na moje fejkowe konto na fejsie. Mam tam trochę dodanych osob, więc może to oni ruch robią.
Odpowiedz
Gdzie kupić ten piracetam???
Odpowiedz
apteka-czeska.pl

Właśnie dostałem paczkę Big Grin Tylko drogo, w sumie wysyłka 25 zł, pobraniowa, nie ma opcji zapłaty przy zakupie, no ale dzięki temu jest jakiś zabezpieczenie jakby na cło poszło czy z innego powodu paczka nie doszła, celnicy różnie tam mogą. A nie czekaj... to z Polski wysyłają, no to nie ma opcji chyba żeby celnik coś nie teges.

Chyba jeszcze jakiś czas wstrzymam się z piracetamem, spróbuję ogarnąć bezsenność, bo naprawdę nieźle mnie znowu rozjechało, ponad 5 pobudek w ciągu nocy i tak co noc, potem przez cały dzień jak zombie. Miedź, magnez, kwas foliowy. Zobaczymy, czy coś dadzą.

Jest opcja, że to wysoka acetylocysteina, czyli efekt uboczny bakopy, ale źle spałem już zanim ją wziąłem.
Odpowiedz
...a może to kwas glutaminowy, który jest w mózgu produkowany z glutaminy i powoduje właśnie bezsenność? Spotykałem się już z opiniami, że to właśnie jego nadprodukcja odpowiada za objawy nerwowości przy niedoborze magnezu czy po wzięciu dużej dawki witaminy D3 (co też powoduje niedobór magnezu).

n-acetylocysteina podobno bardzo mocno zbija jego poziom, podobnie działa regularna suplementacja D3 i magnezem. Z tego co czytam, działa też lit. Niedobór cynku zwiększa poziom soli kwasu glutaminowego w mózgu.

Trochę nie chce mi się wierzyć, że kilka dni brania glutaminy doprowadziły do bezsenności trwającej aż do tej pory, no ale nie można wykluczyć. Cysteina i lit, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości