06-09-2021, 10:11 PM
Gdzie najtaniej kupić dobrą omegę, by móc spożywać dziennie 2000mg EPA?

|
Stwierdzona schizofrenia paranoidalna, okresowo AZS, lęki
|
|
06-09-2021, 10:11 PM
Gdzie najtaniej kupić dobrą omegę, by móc spożywać dziennie 2000mg EPA?
06-10-2021, 07:25 AM
Pewnie na allegro, kiedyś to był olimp, teraz pewnie są inne tańsze
i nie, nie wiem, który producent ma lepszą fabrykę
06-10-2021, 09:22 AM
Też nie wiem, który producent ma lepszą fabrykę. Ja znalazłem najtańszy to było kilkanaście miesięcy temu, ostrovit, ona ma podobno 180 EPA w jednym tabsi, 180 tab. Olimp ma 330 i tabsów w opakowaniu 200. Cena pierwszego 23 a drugiego 70. Może teraz są jakieś lepsze.
Ty jesteś ekto, mezo, czy endo? Jakieś ćwiczenia robisz?
06-10-2021, 09:29 AM
Nie istnieje coś takiego jak ekto, endo i mezo
![]() A co do omega 3, to badali to, wszystkie (prawie) przeszły śpiewająco https://www.badamysuplementy.pl/omega-3/ Można wybrać ten który w miarę pasuje cenowo i ma w miarę niskie TOTOX
No może idealnie ektomorficy, endomorficy i mezomorficy nie istnieją, ale ich mieszanki chyba tak? Czy może nie podoba się tobie topologia sheldona? Ty w hormony się nie bawisz, dało by się za pomocą jakichś suplementów zmienić gościa z odkładającym się szybko tłuszczem zrobić "ektomorfika"? "Endomorfik" na diecie Japońskiej, dużo jodu i ryb? Gdyby Jackie Chan nie był kaskaderem to byłby "endomorfikiem"?
06-10-2021, 10:22 AM
Kolejny, który nie doczytał stronek tomakina.
http://odchudzanie.vegie.pl/meta.html (06-10-2021, 10:22 AM)subzero napisał(a): Kolejny, który nie doczytał stronek tomakina. Dzięki Subzero przynajmniej raz się przydałeś na tym forum Tomakin tak zabunkrował te swoje blogi, że trudno mi coś znaleźć, chyba nie mogę się przyzwyczaić do wyglądu jego bloga, albo bardziej pewne nie lubię czytać blogów... Jeśli mamy urzędniczki, takie panie co siedzą w urzędach i nic nie robią, jedna z nich jest szczupła, a druga otyła, to znaczy, że: ta pierwsza mniej je albo poza pracą więcej się porusza, bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że jakaś gestykulacja spala tyle kalorii, to chyba biolodzy musieliby, znów, sprawdzić ile energii zużywa ludzkie ciało i czy zasada zachowania energii jest dalej aktualna. Która kobieta w takim razie będzie zdrowsza? Ta pierwsza więcej się porusza, traci więcej minerałów i kalorii, ta druga zjada więcej minerałów, ciasto też ma składniki odżywcze? Poza tym ja mam dwóch braci, jeden starszy o rok nazwijmy go "ednomorfikiem" młodszy o trzy lata, nazwijmy go mniejszym "endomorfikiem" i ja jako ektomorfik. Ja całymi dniami siedziałem bo nie miałem sił na nic, zjadałem prawie tyle samo co oni, ale oni bardziej się poruszali, brat starszy często grał w nogę, a ja tym samym siedziałem i grałem w gry na telewizorze. Jak ja chciałem wstać rano i oglądnąć coś, bo akurat tylko wtedy puszczali dany program, to mój starszy brat wolał spać dłużej. Ale jak byłem zestresowany by iść do szkoły, bo nie był to weekend, to wolałem spać do dziesiątej. Czyli co mam do tego, że gestyluluje dodać to, że spalałem więcej kalorii jak byłem zestresowany, lęki, depresje, itp? Pytanie ile kalorii spala depresja, nerwica? Bo jak się coś ćwiczy, chociażby jazda na rowerze to człowiek się relaksuje. Np. rok szkolny nie jeździłem w ogóle na rowerze, ale byłem zestresowany a na wakacjach relaks i robienie czegoś poza domem. Gdzie spalałem więcej kalorii?
06-10-2021, 11:24 AM
Kurde ten gość zna wszystkie moje stronki na pamięć. Właśnie, to stronki a nie blogi. Blog jest na głównej domenie.
https://en.wikipedia.org/wiki/Somatotype...#Criticism Nie ma ani zgodności wyglądu z charakterem (co postulował Sheldon), ani też jakiegoś szczególnego podziału, pozwalającego wygodnie podzielić ludzi na 3 grupy. Ktoś źle je to źle wygląda, zacznie lepiej jeść to będzie lepiej wyglądał. Tak samo zależność wyglądu od treningu. Owszem, są wyraźne różnice w tym, jak szybko ktoś będzie budował masę mięśniową albo gdzie mu się odłoży tłuszcz, a przede wszystkim w budowie szkieletu, ale absolutnie nie wolno tego próbować wciskać w jakieś 3 kategorie.
06-17-2021, 02:34 PM
Cytat:gość zna wszystkie moje stronki na pamięć. Właśnie, to stronki a nie blogi. Blog jest na głównej domeniePrzepraszam za dygresję, ale nie poddaję się łatwo. I mam nadzieję, że kiedyś wrócisz do uporządkowania tego, do zebrania tekstów - ty nazywasz je stronkami - pod wspólny parasol.
06-17-2021, 03:40 PM
No nie, znacznie korzystniej jest trzymać wszystko na oddzielnych subdomenach.
Co do schizofrenii, wczoraj trafiłem na badanie, gdzie 6 gramów lizyny dziennie dość ładnie wyciszało objawy, ale nie do końca jestem przekonany do bezpieczeństwa takiej terapii. To działało na zasadzie blokady jakiegoś działania argininy i nie wiadomo, czy nie będzie miało dalszych konsekwencji. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|