This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obłączki
Może rezonans magnetyczny głowy by coś wykrył?
Odpowiedz
Może tak, ale tego nie robią za uśmiech.
Odpowiedz
Eh, lecą włosy i rzut zapalenia skóry głowy, wracam do cynku.
Odpowiedz
No, za kilka dni zobaczymy, czy ten cynk coś robi z włosami, póki co mam wrażenie, że tak. Od dawna nie mogę sobie z nimi poradzić. Można zakładać, że nagła poprawa będzie niejako "dowodem" na to, że mi go brakuje, jako że stan skóry głowy jest w miarę równy od już wielu tygodni.

A piracetam robi z mózgiem cudowne rzeczy. Coś jakbym nie wiem, wytrzeźwiał, albo wyspał się w końcu.

Co do snu, zauważyłem, że gdy wypiję męczennicę, to jest tej nocy znacznie lepiej, gdy nie wypiję... no też śpię, ale budzę się parę razy, czasem wybudzam się zbyt wcześnie, po tylko np 5 godzinach i nie mogę spać dalej. Ona działa.
Odpowiedz
tomakin napisał(a):A piracetam robi z mózgiem cudowne rzeczy. Coś jakbym nie wiem, wytrzeźwiał, albo wyspał się w końcu.

Przyłączam się. Biorę piracetam prawie bez przerwy od dwóch lat w połączeniu z okresową soplówką i mikrodawkami psylocybiny oraz długotrwałą walką o detoks dopaminowy.

Uczucie bycia tu i teraz, w pełni świadomym otoczenia bez mgły umysłowej, wiecznego radia w głowie i zatapiania się we własnych myślach to jest jak ponowne narodzenie.
Odpowiedz
Ja brałem piracetam, było to uczucie jakby "jaśniejszych kolorów" czy tam "inne postrzeganie świata", nie wiem jak to wytłumaczyć. Ale czy miałem lepszą pamięć.. raczej nie odczułem tego, trzeba by zresztą specjalistyczne testy zrobić. Co Wy się tak zabijacie o tą lepszą pamięć? Przecież dobra pamięć to przekleństwo podobnie jak dobry wygląd, wysokie iq itd. Najlepiej być przeciętniakiem..

Temper czyli dalej na grzybach lecisz krótko mówiąc? Tego akurat zazdroszczę, chciałbym kiedyś przeżyć trip halucynogenny, który nie jest bad tripem, ale wiem, że raczej mi nie będzie dane.
Odpowiedz
No sprawność mózgu odpowiada ogólnie za wszystko, dziś zacząłem zaległe rzeczy w pracy robić, w końcu. Całkowicie inaczej też patrzę na różne problemy, skupiam się na rozwiązaniu i tylko to jest ważne, znikają myśli, że pewnie się nie uda i będzie przechlapane. Podejrzewam, że będzie to tez miało gigantyczny wpływ na pracę nad agorafobią, podróż całkowicie bez lęku powinna mocno zmienić uwarunkowanie mózgu, szybciej przestanie kojarzyć podróżowanie z zagrożeniem.
Odpowiedz
Podróż z piracetamem, nie było niestety tak idealnie, jak miałem nadzieję, że będzie, jakieś lekkie lęki były podczas czekania na przystanku. Ale lekkie. Największy problem to strach przez tym, że zemdleję albo zasłabnę, co faktycznie wiąże się z osłabieniem, o którym nie raz pisałem - ale nigdy nie było ono na tyle mocne, bym faktycznie zemdlał. Zdarzało się jednak, że miałem mocne problemy z kojarzeniem i ogarnianiem otoczenia.

Zrobiłem sobie spacer w obciążeniach na kostki, fajne to. Nawet dało radę chwilę pobiegać. Podejrzewam, że to może mi wyprostować chód, który mam pewnie dość skrzywiony przez różne maniery ruchowe. Zobaczymy, czy będą zakwasy na tych mięśniach, które mam słabsze i które mogą wpływać na stabilizację nogi.
Odpowiedz
A ile ważą te obciążenia?
Odpowiedz
po 3 kg każde

Nie ma żadnych specyficznych zakwasów, ale wszystko boli. I to tak dobrze boli, nie jak po uszkodzeniu, ale jak po treningu. Jest dobrze.

No i cynk zadziałał na skórę głowy - bo co innego, że po kilku tygodniach ciągłych problemów, nagle jest dobrze.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości