Liczba postów: 6,806
Liczba wątków: 19
Reputacja:
59
Żeby wiedzieć, ile masz żelaza, musisz zbadać ferrytynę, a nie żelazo. Nadmiar jest bardziej szkodliwy niż niedobór, więc nie bierz w ciemno.
Napisałem, że wyniki są RACZEJ od braku ruchu i złej diety, nie muszą od tego być. Dla przykładu, walnięta tarczyca też rozwala poziomy cholesterolu.
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Hej .
Oczywiście że w ciemno już nic nie biorę zrobiłam badania .
Powiedz mi bo miałam USG robione i wychodzi ,że mam jedną nerkę wyniszczona .Mam ciągle się nawadniać i chodzić z wodą .
Wapń zjonizowany mam 1.36 a norma to 1,12do 1,32
A badania robione bo ciągle senność i brak energii .
Poziom wit D3 to 37
I co tu dalej robić ?
A jest podejrzenie przytarczyc i USG będzie robione.
Reputacja:
59
No skoro jest podejrzenie to zrób te badania, takie skoki wapnia nie wynikają raczej z jakiegoś błędu dietetycznego, czyli czegoś, co można korygować na forum, tylko z normalnej choroby, a tu już lekarz musi ustalić, co i jak.
Reputacja:
0
Oczywiście termin na połowę stycznia , ale już wyeliminuje wapń z jedzenia to nie zaszkodzi.
Reputacja:
0
Ograniczyłam wapń i widzę ,że waga spada ,do toalety już tak nie muszę biegać i oczywiście to co denerwowało mnie najbardziej to zmęczenie od paru dni już mnie nie męczy i nie muszę chodzić na drzemki .Widzę ,że to idzie w dobrym kierunku.
Reputacja:
59
Zobaczymy jeszcze co w badaniach wyjdzie
Reputacja:
0
No pewnie ale jeszcze przed nowym rokiem zbadam wapń i zobaczymy czy spada
Reputacja:
0
Hej
Ja już po badaniach wszystko w porządku w badaniach nawet ładnie wapń zjonizowany spadł do 1.27 zmęczenie minęło.
Za to mam nerwicę pęcherza .