Liczba postów: 915
Liczba wątków: 1
Reputacja:
13
Można jeszcze próbować skrobać nożykiem albo żyletką po tabletce i w te sposób odmierzyć na wadze jubilerskiej tyle, ile chcesz. Ale to trudne. Wagi o dokładności 1 mg mogą mieć równie dobrze 10 mg błędu pomiarowego.
Sam muszę czasem odmierzać 2-10 mg różnych proszków i nigdy nie wiem, na ile dokładne jest to wszystko.
Liczba postów: 6,808
Liczba wątków: 19
Reputacja:
59
Waga przy tak niewielkich dawkach może machnąć się o 300%, robiąc kreski nie pomylisz się o więcej niż 10%.
Reputacja:
59
Lecę z końską dawką karnityny, ostateczny test, jeśli to cokolwiek związanego z tarczycą, w kilka dni objaw Terry'ego powinien przestać być widoczny. Obecnie jest całkiem wyraźny i tak trzyma się od jakiegoś już czasu.
Reputacja:
59
Ciśnienie krwi 114/78, pierwszy raz tak niskie od... od wielu lat. Książkowo idealne, ale zastanawiam się, czy to dobrze, bo czuję się jakby mnie koń w mózg kopnął. Jakbym się czymś zatruł, a przy zatruciach ciśnienie potrafi polecieć w dół.
No ale może karnityna lub miłorząb tak je obniżyły. Jeśli tak, to to bardzo dobry znak. Zbyt wysokie ciśnienie to mój problem od wielu lat. dodatkowo ono z czegoś wynika. Jeśli da się to rozwiązać tanim jak barszcz miłorzębem, to naprawdę rewelacyjnie. Jeśli obniża je karnityna, to też łatwo można zawęzić ewentualne przyczyny takiego stanu rzeczy.
Albo mam takie od jakiegoś czasu, tylko nie mierzyłem. Może magnez się powoli uzupełnia, biorę go dość regularnie przez cały czas, z niewielkimi przerwami.
Reputacja:
59
Tak myślę, że obserwując siebie grającego w tę grę, która mnie teraz ogarnęła, byłbym w stanie ocenić, czy coś działa, czy nie, czy poprawia mi działanie mózgu. Jak jestem mocno zmęczony czy coś, to wchodzę po prostu w przeciwników, w szczycie sprawności intelektualnej śmigam jak młody buk.
Widzę tu naprawdę niezłą analogię z nauką na pianinie, gdzie w podobny sposób popełniałem błędy. Podobne zaćmienie mózgu, uniemożliwiające widzenie kilku rzeczy naraz.
Reputacja:
59
Kolejne włosy, które w połowie są ciemne, zaczęły rosnąć siwe, potem zmieniły kolor. Coś bardzo dobrze robię. Ciężko tylko wyłapać, kiedy zaczęła się ta poprawa z włosami, bo taki włos mógł urosnąć nawet nie wiem, rok temu, a teraz go zauważyłem.
Ale stawiam, że to miedź, jeśli tak, to trzeba jej pilnować i cały czas brać, bo uzupełnianie to nawet kilka miesięcy, a regeneracja tkanek po niedoborze trwa jeszcze dłużej. Ewentualnie witaminy z grupy B w tej aktywnej formie.
Liczba postów: 728
Liczba wątków: 33
Reputacja:
4
Reputacja:
59
Kupiłem dziś buty do biegania. Trzeba jednak z 3-4 kg zrzucić, bęben się zrobił taki, że wstyd. Poza tym bez większych zmian. Kilka dni jeszcze pobawię się karnityną i jak nie zmieni się objaw Terry'ego, będzie można wykluczyć tarczycę jako jego przyczynę.
Kupiłem olej z wiesiołka i też planuję większe dawki, ale pewnie będzie jak zawsze.
Jeszcze jedna rzecz mi do głowy przyszła. Jeśli siwe włosy zaczynają mi zmieniać kolor na ciemny po suplementacji miedzi, to by oznaczało, że miałem (i dalej mam) poważny jej niedobór. Sporo uwagi poświęcałem kiedyś taurynie, jako że miałem dużo objawów jej niedoboru, pomimo suplementacji. I podobno przy niskim poziomie miedzi, tauryna nie przyswaja się, nie jest wykorzystywana przez organizm jak trzeba.
Miałem jeszcze pamiętać o tym, żeby razem z miedzią brać wapń, bo tu też jest wzajemna zależność (potrzebują się nawzajem), ale ciągle zapominam.
No nic, do miedzi, którą cały czas biorę, dorzucę duże dawki tauryny.
Liczba postów: 915
Liczba wątków: 1
Reputacja:
13
E, 3-4 kilo to jeszcze nie bęben. Takiej wagi nie powinno być nawet widać.
Reputacja:
59
tzn stawiam, że jak te 3-4 zrzucę to bębna nie będzie tak widać. Kiedyś ponad 20 mniej ważyłem przy tym samym wzroście.
|