This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skoki pulsu, mgła mózgowa, duszności, splątanie
Bardzo mądra lekarka. Fajnie, że trafiłeś na ogarniętą.

Przy doksycyklinie raczej nie ćwicz za dużo i nie wychodź na słońce. I obserwuj, czy są poprawy.
Odpowiedz
Cześć, ataki tachykardii nie zdarzyły się przez prawie miesiąc, zawroty głowy ustały mgła mózgowa i pozostałe objawy tez, aż do wczoraj.
Wczoraj po kolacji, poczułem się gorzej siedząc na kanapie przy komputerze, miałem wrażenie ze coś jeździ mi w brzuchu, no i dostałem tej tachykardii miałem 140 puls ale trwało to dosłownie 2 minuty zaczalem oddychać głęboko i się uspokoiło, czułem się gorzej przez jeszcze 5 minut i wszystko wróciło do normy.
Dzis rano obudziłem się zdenerwowany no i jak zawsze gdy zasypiam lub się budzę mam niski puls teraz miałem 90-100.
Nie wziąłem antybiotyku na bolerioze bo zobaczyłem poprawę po tym co zalecałeś na Blogu, czyli uzupełnieniu minerałów.
Teraz jednak zastanawiam się czy go wziąć, jeżeli byłoby to częstsze to oczywiscie od razu bym brał, ale teraz się wacham, bo chyba to bardziej wyglada na jakaś nerwice nietolerancję pokarmowa?
Jestem już głupi, chciałbym się tego pozbyć, a wydawało mi się ze byłem na dobrej drodze. Dziękuje z góry za wszystkie porady.
Pozdrawiam
Odpowiedz
Kurcze no lekarz poleca jakąś kurację, a Ty chcesz anonima z internetu słuchać? Bierz co lekarz zalecił.
Odpowiedz
Cześć

Jestem po antybiotyku, wziąłem od deski do deski tak jak Pani doktor kazała.
Niestety to nie to, dzis znowu podczas jazdy autem zrobiło mi się słabo zalozylem ten pulsoksymetr pokazało się 142 mimo ze nie czułem jakiegoś kołatania serca ani w ogóle nie zdenerwowałem się tym, ten przyrząd pokazał tez spadek saturacji na 87 ale trwało to chwile zaczalem głęboko oddychać przepona , saturacja szybko bardzo wskoczyła na 99 puls zaczął spadac stopniowo i po dwóch minutach zrobił się normalny. Ja się czułem skołowany przez jakieś 15 minut później dojechałem do pracy i do końca dnia wszystko było ok. Widzę ze to się pojawia mniej więcej raz w miesiącu.
Bardzo prosiłbym o jakieś podpowiedzi co mogę sprawdzic lub zbadać ?
Generalnie chciałbym się tego pozbyć, lekarze mówią ze badania które mam są w porządku i wyglada im to na nerwice. Nie mam tylko próby wysiłkowej ale ja mam głównie te tachykardie w zupełnym spoczynku w randomowych momentach.

A co do randoma z internetu, po zastosowaniu porad z Twojego Bloga zdarza mi się to dużo rzadziej zniknęły zawroty głowy te dziwne bóle i praktycznie wszystkie rzeczy poza napadami tachykardii, które również są rzadsze oraz słabsze bo trwają bardzo krótko, wiec myśle ze jestem bliżej rozwiązania.
Z góry dziękuje bardzo za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam
Odpowiedz
Kurcze, ale tu naprawdę potrzebna jest rada kogoś, kto zna się na medycynie. Ja się zajmuję głównie suplami, tutaj faktycznie mam sporą wiedzę, ale możliwych przyczyn tego co opisujesz mogą być tysiące, zaczynając od nerwicy, kończąc na poważnej wadzie wrodzonej serca która teraz zaczęła dawać objawy. Dając głupie rady w ciemno mógłbym Cię po prostu skrzywdzić, nawet chociażby w ten sposób, że nakierowałbym na fałszywy trop przez co nie leczyłbyś tego, co trzeba.

Na pewno nie wywołujesz sobie tego sam bezdechem? Albo hiperwentylacją? Co jak co, ale spadek saturacji to raczej kwestia płuc, a nie serca.
Odpowiedz
Jestem pod opieka kardiologów z instytutu serca, miałem holtery, echo wiele razy badania z krwi na serce, ekg milion razy, profesor Kardiologii twierdzi ze serce jest w porządku, ze ten stan jest wywoływany przez coś innego.
Rozumiem, tak naprawdę nie wiem nawet do kogo się zgłosić, byłem tez u Pani profesor która wiele lat rządziła odziałem internistycznym, powiedziała ze dla niej jestem zdrowy, ze dziwne są te spadki saturacji ale… wiesz ja mam pulsoksymetr z apteki, pytanie czy to dobrze pracuje w momencie tych stanow, chociaż rzeczywiście ta saturacja nie zawsze spada.
Ona sugerowała mi nerwice.
Zostało mi zrobić próbę wysiłkowa, która zrobię w nasteonym tygodniu.
Wiesz szczerze mówiąc nie wiem, z badań na płuca miałem tylko rtg klatki.
Mam jeszcze przepuklinę rozworu przełykowego przepony, która zdaniem lekarzy może powodowac zaburzenia rytmu serca. Ale zaburzenia nie są zawsze po jedzeniu i to im nie pasuje.
Zastanawiam się może zbyt płytko oddycham albo fsktycznie mam jakiś bezdech jak jadę autem.
Jednakże odczyt ze spadkiem saturacji był tylko dwa razy, pozostałe to sama tachykardia która uspokaja się gdy głęboko oddycham.
Dalej będę pod opieka lekarzy, tylko skoro mówią ze badania są w porządku to zaczynam grzebać w czymś innym (nerwica)? i tu być może jesteś w stanie mi pomoc.
Branie supli coś zmieniło, poczułem się lepiej, a ataki są zdecydowanie rzadsze.
Odpowiedz
Z płucami chodziło mi o to, że przestajesz oddychać, nerwicowcy czasem tak mają. Albo oddychają bardzo szybko, co prowadzi do zaburzeń wysycenia krwi dwutlenkiem węgla (spada poziom) i też może dawać dziwne objawy.

Możemy spróbować z nerwicą, jeśli te próby wysiłkowe nic nie wykażą, ale to na zasadzie eksperymentu "jeśli to tylko nerwica, spróbujemy tego i tego".
Odpowiedz
Wiesz co zwrócę na to
Uwagę bo może tak być ze mam jakiś spłycony ten oddech kiedy na czymś się skupie czy zajmę.
Tak zrobie jeszcze próbę wysiłkowa, watpie żeby kilku lekarzy i to dobrych nir rozpoznało jakichś powaznych schorzeń wiec myśle ze ich tam nie ma.
Z ta saturacja to było dziwne bo zdarzyło się to raz, zdjąłem ten pulsometr i zalozylem ponownie to pokazywało 99. Wiec prawdę mówiąc nie wiem czy ta maszynka nie dostała jakiegoś świra chociaż z reguły nie pokazuje nic takiego.
Dziękuje bardzo za uwagę i ze spróbujemy podziałać.
Będę pisał co wyszło na próbie.
Serdecznie pozdrawiam
Odpowiedz
Spojrzałem jeszcze na wyniki badań krwi, wapń mam na niskim poziomie 8.75 norma zaczyna się od 8.50,
Może za te objawy odpowiada tezyczka ?
Warto zrobić sobie próbę ?
Odpowiedz
Jakby próba wyszła dodatnia, wiadomo by było, co jest grane i co robić, ale to dość droga impreza, nie chcę Cię zachęcać za bardzo, bo jak wyjdzie negatywna to tylko sporo kasy stracisz. Poczytaj o objawach tężyczki i zobacz, czy masz jakieś, sam oceń, czy warto wydawać kilkaset zł.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości