This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rumień
Żeby wiedzieć, ile masz żelaza, musisz zbadać ferrytynę, a nie żelazo. Nadmiar jest bardziej szkodliwy niż niedobór, więc nie bierz w ciemno.

Napisałem, że wyniki są RACZEJ od braku ruchu i złej diety, nie muszą od tego być. Dla przykładu, walnięta tarczyca też rozwala poziomy cholesterolu.
Odpowiedz
Hej .
Oczywiście że w ciemno już nic nie biorę zrobiłam badania .
Powiedz mi  bo miałam USG robione i wychodzi ,że mam jedną nerkę wyniszczona .Mam ciągle się nawadniać i chodzić z wodą .
Wapń zjonizowany mam 1.36 a norma to 1,12do 1,32
A badania robione bo ciągle senność i brak energii .
Poziom wit D3 to 37
I co tu dalej robić ?
A jest podejrzenie przytarczyc i USG będzie robione.
Odpowiedz
No skoro jest podejrzenie to zrób te badania, takie skoki wapnia nie wynikają raczej z jakiegoś błędu dietetycznego, czyli czegoś, co można korygować na forum, tylko z normalnej choroby, a tu już lekarz musi ustalić, co i jak.
Odpowiedz
Oczywiście termin na połowę stycznia , ale już wyeliminuje wapń z jedzenia to nie zaszkodzi.
Odpowiedz
Ograniczyłam wapń i widzę ,że waga spada ,do toalety już tak nie muszę biegać i oczywiście to co denerwowało mnie najbardziej to zmęczenie od paru dni już mnie nie męczy i nie muszę chodzić na drzemki .Widzę ,że to idzie w dobrym kierunku.
Odpowiedz
Zobaczymy jeszcze co w badaniach wyjdzie
Odpowiedz
No pewnie ale jeszcze przed nowym rokiem zbadam wapń i zobaczymy czy spada
Odpowiedz
Hej 

Ja już po badaniach wszystko w porządku w badaniach nawet ładnie wapń zjonizowany spadł do 1.27 zmęczenie minęło.
Za to mam nerwicę pęcherza .
Odpowiedz
Nie ma czegoś takiego jak nerwica pęcherza Big Grin
Odpowiedz
(01-19-2025, 12:51 PM)tomakin napisał(a): Nie ma czegoś takiego jak nerwica pęcherza Big Grin

No nie do końca to fakt bo to bardziej sprawy kobiece ale wystarczy ,że dała mi lek który uspokoił mój nad reaktywny pęcherz .Z którym miałam bardzo dużo stresu  . Wszystko jest na dobrej drodze .
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: