11-10-2024, 03:47 AM
A, tak w ogóle, dalej czuję się jakby coś się odetkało, nie jakieś bardzo silne odczucie, ale jest. Już kiedyś opisywałem, jak się próbuje biegać w wodzie, a potem z niej wyjdzie, ma się przez jakiś czas wrażenie, jakby nogi były lekkie, same się ruszały. Jeśli to nie przypadek ani iluzja, to za takie coś mogłoby odpowiadać albo poprawienie krążenia, albo wzmocnienie samych mięśni. Tylko jeśli o krążenie idzie, nie widać żadnych efektów typu mniej blade paznokcie czy zanik objawu Terry'ego, wszystko jest jak było. Mięśnie za to mogłyby być jakimś tropem, biorąc pod uwagę, że w chorobach, gdzie występuje objaw Terry'ego, leucyna spada do krytycznie niskich wartości, a HMB jest na to najlepszym lekiem, bo dostarcza jej aktywną formę.
Brać, obserwować. A, jeszcze jedna rzecz, do listy potencjalnych przyczyn trzeba dopisać bakopę, bo też brałem jakoś tuż przed poprawą, jeśli mnie pamięć nie myli. Czyli wygląda to tak:
- B12
- inozytol
- piracetam
- biotyna
- HMB
- betaina
- bakopa
Brać, obserwować. A, jeszcze jedna rzecz, do listy potencjalnych przyczyn trzeba dopisać bakopę, bo też brałem jakoś tuż przed poprawą, jeśli mnie pamięć nie myli. Czyli wygląda to tak:
- B12
- inozytol
- piracetam
- biotyna
- HMB
- betaina
- bakopa