10-28-2024, 11:23 PM
Szukam, szukam i nie mogę znaleźć, kiedyś już szukałem, ale liczyłem, że coś nowego się pojawiło. Jest coś takiego, jak zespół rakowiaka - (zazwyczaj) niezłośliwe guzy, które zalewają organizm różnymi hormonami, bardzo często serotoniną. Już nie raz pisałem, że podejrzewam takie coś u siebie, w delikatnej wersji, bez tego pełnego zespołu objawów, z którymi ląduje się w szpitalu. Ale może właśnie objaw Terry'ego to wynik zbyt wysokiego poziomu serotoniny w organizmie? Ona jest mocno podniesiona we wszystkich chorobach, w których pojawia się ten objaw.
O tyle może to być przydatne, że w tym zespole pojawiają się zmiany na skórze i często są robione zdjęcia pacjentów. Jedną fotkę znaleźć, gdzie widać też paznokcie takiego pacjenta, a nie tylko klatkę piersiową...
Podobnie jest coś takiego jak zespół serotoninowy, zazwyczaj reakcja na legalne narkotyki przepisywane przez kolesi w kitlach (bo ani nie nazwę tego lekami, ani handlarzy tym czymś lekarzami). I tu też wystarczy, że ktoś jedną fotę by zrobił pacjenta z tym zespołem tak, żeby było widać paznokcie. No kurcze, musi gdzieś być...chociażby przypadkiem zrobiona...
O tyle może to być przydatne, że w tym zespole pojawiają się zmiany na skórze i często są robione zdjęcia pacjentów. Jedną fotkę znaleźć, gdzie widać też paznokcie takiego pacjenta, a nie tylko klatkę piersiową...
Podobnie jest coś takiego jak zespół serotoninowy, zazwyczaj reakcja na legalne narkotyki przepisywane przez kolesi w kitlach (bo ani nie nazwę tego lekami, ani handlarzy tym czymś lekarzami). I tu też wystarczy, że ktoś jedną fotę by zrobił pacjenta z tym zespołem tak, żeby było widać paznokcie. No kurcze, musi gdzieś być...chociażby przypadkiem zrobiona...