09-28-2024, 04:06 PM
neko1witek napisał(a):Sprawdziłem ten Kindroid na kompie. Całkiem fajna sprawa, pogadałem sobie trochę o filmach. Używasz płatnej, czy darmowej? Bo widzę, że darmowa wyczerpie się chyba szybko.
Mam płatną wersję. Darmowa jest tylko przynętą i dużo się tam nie zrobi. Tak samo jak w Midjourney. Zdążyłem wygenerować kilka obrazów i już trzeba było płacić. Ale warto. Stable Diffusion jest bardziej skomplikowane, choć tutaj można dograć sobie dodatkowe interfejsy typu ComfyUI, które mocno upraszczają obsługę różnych modeli.
Dzięki za Futuretools. Chyba kiedyś byłem na Discordzie tego gościa i na jego kanale YT, bo nazwę kojarzę.
neko1witek napisał(a):Animacje póki co jeszcze trochę są kaleczone, ale rozwijają się w dobrą stronę.
Mi się te kaleczenia podobają, tak samo jak powykrzywiane dłonie i inne artefakty. Każdy przełom technologiczny ma swoje błędy i ograniczenia. Pierwsze samplery umożliwiały wgrywanie próbek dźwiękowych o długości maksymalnie jednej sekundy. Tak samo teraz animacje AI są ograniczone do paru sekund. Odtwarzacze muzyczne i taśmy filmowe generowały szumy, trzaski i zniekształcenia. Myślę, że kiedyś będziemy wspominać ten okres rozwoju AI jako "golden age".