09-11-2024, 09:44 PM
Tak czytam o tym DAA i ma całkiem wyraźny wpływ na, między innymi, dopaminę. Tę samą, której niski poziom (czy raczej zaburzenia metabolizmu) jest odpowiedzialny za zespół niespokojnych nóg. Wszystko przez jego wpływ na receptory NMDA, co pośrednio wpływa na gospodarkę dopaminą w mózgu. Z tego powodu DAA może mocno poprawić zdolność uczenia się u osób, które mają obniżoną aktywność NMDA. Albo powiedzmy walnięty szlak metaboliczny, którym DAA jest wytwarzane w organizmie.
No kurcze, jakby jest lepiej z mózgiem, z myśleniem, koncentracją. Nic innego nie robiłem ostatnio, z wyjątkiem beta alaniny, która też mogła mieć wpływ, ale ją teraz wziąłem tylko kilka razy dosłownie i brałem setki razy poprzednio, bez dużych efektów. Jeszcze zobaczę co będzie dalej, bo takie mini poprawy mogą wynikać z tego, że człowiek się porządnie wyśpi albo coś.
DAA na pewno nie brałem w 2010.
No kurcze, jakby jest lepiej z mózgiem, z myśleniem, koncentracją. Nic innego nie robiłem ostatnio, z wyjątkiem beta alaniny, która też mogła mieć wpływ, ale ją teraz wziąłem tylko kilka razy dosłownie i brałem setki razy poprzednio, bez dużych efektów. Jeszcze zobaczę co będzie dalej, bo takie mini poprawy mogą wynikać z tego, że człowiek się porządnie wyśpi albo coś.
DAA na pewno nie brałem w 2010.