07-26-2024, 12:19 AM
To wszystko jest w genach, zostało nam po przodkach. Ktoś nie może spać w nocy, niby wada genetyczna, ale on będzie idealnym strażnikiem, pilnującym, żeby do obozu nie zakradły się wilki czy co gorsza sąsiedzi. Ktoś może godzinami ćwiczyć fizycznie, będzie świetnym wojownikiem czy myśliwym. Ja mogę godzinami zagłębiać się w zagadnienia związane ze zdrowiem i co więcej, robię to (bez fałszywej skromności) dobrze. Ktoś może mieć super talent do muzyki, nie tylko szybciej będzie się uczyć, ale też da radę całymi godzinami ćwiczyć, podczas gdy ten koleś od siłowni znudzi się tym po 3 minutach.
Niektóre geny są super przydatne, inne we współczesnym świecie nie bardzo. Nie potrzebujemy już za bardzo myśliwych czy wojowników, nawet wojsko potrzebuje innych cech niż siła fizyczna. Wysoki poziom agresji pomagał walczyć, teraz prowadzi do kryminału.
Najwidoczniej masz naprawdę bardzo wysoki poziom genów dających zadowolenie z po prostu pracy. To jedna z przydatniejszych obecnie cech. Jak pisałem, wygrana w genetycznej loterii.
Niektóre geny są super przydatne, inne we współczesnym świecie nie bardzo. Nie potrzebujemy już za bardzo myśliwych czy wojowników, nawet wojsko potrzebuje innych cech niż siła fizyczna. Wysoki poziom agresji pomagał walczyć, teraz prowadzi do kryminału.
Najwidoczniej masz naprawdę bardzo wysoki poziom genów dających zadowolenie z po prostu pracy. To jedna z przydatniejszych obecnie cech. Jak pisałem, wygrana w genetycznej loterii.