03-31-2024, 12:05 PM
(03-31-2024, 01:14 AM)tomakin napisał(a): Taka reakcja na suplementy wapnia jest książkowym obrazem niedoboru magnezu. Tylko jak mam ten magnez brać, skoro po nim w ogóle nie mogę spać?
Może po prostu bierz go do południa :-)
Ja biorę wieczorem przed snem i bywa różnie. Ogólnie wydaje mi się, że śpię lepiej, gdy nie biorę suplementów, ale teraz pytanie, czy dlatego bo organizm się nimi nasycił. A śpię gorzej, gdy przez tydzień nie brałem? Ponieważ biorę tydzień i tydzień robię przerwę.
Czyli powiedzmy organizm przez tydzień brania nasyca się fajnie i potem przez tydzień gdy nie biorę to i tak jestem nasycony i jest po prostu lepiej.
A czuję się np. gorzej nie dlatego bo biorę suplementy, ale dlatego, że poprzedni tydzień nie brałem i teraz są tego efekty. No nie wiem, nie mam pojęcia.
Co do soli magnezowej, to moja partnerka po prostu prawie codziennie sobie ją wciera w ciało. Pod pachami, w nogi itd. Mówi, że jej to świetnie pomaga. Płucze też czasem usta.
Ja czasem też smaruję jak mam kontuzję, no i kąpię się raz w tygodniu w wannie z solą magnezową. Jakieś 30 minut leżenia. Oprócz tego oczywiście biorę normalnie codziennie wieczorem tabletkę.
Może tak spróbuj?
Co do smarwatcha, to mój jest stary, bo teraz jestem biedny jak diabli, ale sprawuje się super.
Zauważa się fajne zależności.
Czasem np. wydaje mi się, że spałem super, a okazuje się, że kręciłem się całą noc. A czasem odwrotnie, wydaje mi się, że się przebudzałem, a widzę, że w nocy było całkiem ok.
Ogólnie cieszę się jak mam np. 3 godzinne okresy bez ruchu, to dla mnie jest super noc. Czyli zasypiam, leżę godzinę bez ruchu, potem trochę się ruszam, za jakiś czas znowu godzina bez żadnego ruchu, znowu jakieś tańczenie w łóżku i znowu godzina mocnego snu.
Jak piłem, to miałem po zaśnięciu np. 100 minut bez jakiegokolwiek poruszenia. Teraz najdłuższe mam około 80 minut.