03-15-2024, 12:15 AM
Iiiiii jeszcze lepszy sen. COŚ zrobiłem, co na niego wpływa. Szybko zasnąłem, nie budziłem się w nocy, wstałem wypoczęty po tylu godzinach, ile trzeba. Nie glicyna, bo jej nie brałem, nie odstawienie kofeiny, bo jej dużo akurat wciągnąłem.
Możliwe scenariusze, co pomaga, zakładając, że to efekt któregoś supla, a nie czegokolwiek innego
- w końcu uzupełniła się B6 w formie P5P
- jakoś zadziałała biotyna
- zadziałały przeciwutleniacze, głównie witaminy E, C i melatonina, ale też trochę luteiny i zeaksantyny
- potas
- B12 lub kwas foliowy
- uzupełniła się witamina D3
- jakoś zadziałał koenzym Q10
- kreatyna
- z lekkim opóźnieniem zadziałała kwercetyna lub berberyna
- podobnie z opóźnieniem zadziałała karnityna, może dzięki równoległemu braniu berberyny, blokującej niszczenie karnityny w jelitach
Nic więcej nowego się nie pojawiło. Magnez zawsze wywoływał bezsenność, teraz przestał tak działać. Podobnie kwas foliowy, który mam w formie metylowanej, w ogóle nie mogłem po nim zasnąć.
Miedzi nie brałem, zapominam.
D3 brałem bardzo długo, dziwne by było, żeby tak nagle, w kilka dni, pojawiły się efekty, których wcześniej nie widziałem przez parę miesięcy
Q10 raczej pobudza.
B6 też powinna zadziałać szybko, sporo czasu już ją biorę.
No nic, brać dalej rzeczy z tej listy, obserwować.
Możliwe scenariusze, co pomaga, zakładając, że to efekt któregoś supla, a nie czegokolwiek innego
- w końcu uzupełniła się B6 w formie P5P
- jakoś zadziałała biotyna
- zadziałały przeciwutleniacze, głównie witaminy E, C i melatonina, ale też trochę luteiny i zeaksantyny
- potas
- B12 lub kwas foliowy
- uzupełniła się witamina D3
- jakoś zadziałał koenzym Q10
- kreatyna
- z lekkim opóźnieniem zadziałała kwercetyna lub berberyna
- podobnie z opóźnieniem zadziałała karnityna, może dzięki równoległemu braniu berberyny, blokującej niszczenie karnityny w jelitach
Nic więcej nowego się nie pojawiło. Magnez zawsze wywoływał bezsenność, teraz przestał tak działać. Podobnie kwas foliowy, który mam w formie metylowanej, w ogóle nie mogłem po nim zasnąć.
Miedzi nie brałem, zapominam.
D3 brałem bardzo długo, dziwne by było, żeby tak nagle, w kilka dni, pojawiły się efekty, których wcześniej nie widziałem przez parę miesięcy
Q10 raczej pobudza.
B6 też powinna zadziałać szybko, sporo czasu już ją biorę.
No nic, brać dalej rzeczy z tej listy, obserwować.