02-20-2024, 04:27 PM
(02-20-2024, 01:59 PM)tomakin napisał(a): Nie chcę Ci tu moralizować czy coś, bo to nie od tego forum, ale chyba zdajesz sobie sprawę, że jesteś po prostu początkującym alkoholikiem? W sumie, gdzie jak nie na forum napisać takie rzeczy wprost. Jeśli chcesz zrobić jedną dobrą rzecz dla siebie, to nie wracaj do testowania.
Wiesz... początkującym to nie jestem na pewno. Piję powiedzmy 40 lat.
To co ostatnio piłem to było nic z tym co piłem niedawno. Jak wprowadziłem się do Anglii 20 lat temu, to piłem codziennie i to sporo, bo non stop mieliśmy imprezy. Potem zwolniłem po kilku latach, ale piłem i tak codziennie. Tylko to taki inny styl picia. Towarzyski, bez rzygania i uwalania się do nieprzytomności.
Od kilku lat zmieniłem picie do mniejszych ilości, czyli tylko weekendy i święta. A z 2 lata temu zmniejszyłem ilości o jakieś 30% i nad tym pracowałem. W tym roku celem było zmniejszenie do litra piwa dziennie w weekendy. Chodzi o to, że moja wątroba to przetrawiała, fizycznie wszytko było ok. Zawsze świetne wyniki badań.
Teraz będę robił następne, bo w Anglii wypadają raz na kilka lat i właśnie dzwonili się umawiać, więc wnet będę miał wyniki.
Także wypraszam sobie nazywanie mnie początkującym alkoholikiem. Na pewno nie początkującym :-)