02-17-2024, 01:12 PM
Gdzieś mam jeszcze pół opakowania zeaksantyny i luteiny, poszukam i dokończę, może się nie popsuło, bo na pewno się przeterminowało. Nie wiem, co robić z witaminą C, bo jeśli chcę brać miedź, to witamina będzie mocno przeszkadzać.
Podsumowanie, bo znowu rozpisałem się o teorii.
- kwercetyna
- sulforafan
- kurkumina + dodatki które są w tabletce
- MSM
- berberyna
- karnityna + ALA
- tauryna
- miedź
- witamina E
- żeńszeń
- melatonina
- b complex z p5p
- olej wiesiołkowy
- oczywiście piracetam
Kurde niezła lista. Jeszcze trochę i będę mógł przestać jeść, bo w suplach będzie dość kalorii.
BCAA póki co nie bardzo, czekam aż minie choroba. Myślę, że chyba warto też cysteinę i glutaminę, skoro badania wskazują na stres oksydacyjny jako coś, co blokuje syntezę DGLA, ale tu trochę boję się nakarmić bakterii cysteiną, niektóre gatunki wykorzystują ją do masowego namnażania, u myszy była kilka razy wyższa śmiertelność, gdy dostały cysteinę. Glutamina też bywa pożywką, dla wirusów z kolei.
Nie wiem, co robić z D3, magnezem i wapniem, czy brać i w jakich proporcjach. Powinno się z B6 zgrywać, ale to już za dużo kombinowania, te suple co mam to w sumie jedna garstka rano, z magnezem trzeba już uważać, żeby nie przed snem, patrzeć, czy będzie dobra proporcja z wapniem i tak dalej.
Podsumowanie, bo znowu rozpisałem się o teorii.
- kwercetyna
- sulforafan
- kurkumina + dodatki które są w tabletce
- MSM
- berberyna
- karnityna + ALA
- tauryna
- miedź
- witamina E
- żeńszeń
- melatonina
- b complex z p5p
- olej wiesiołkowy
- oczywiście piracetam
Kurde niezła lista. Jeszcze trochę i będę mógł przestać jeść, bo w suplach będzie dość kalorii.
BCAA póki co nie bardzo, czekam aż minie choroba. Myślę, że chyba warto też cysteinę i glutaminę, skoro badania wskazują na stres oksydacyjny jako coś, co blokuje syntezę DGLA, ale tu trochę boję się nakarmić bakterii cysteiną, niektóre gatunki wykorzystują ją do masowego namnażania, u myszy była kilka razy wyższa śmiertelność, gdy dostały cysteinę. Glutamina też bywa pożywką, dla wirusów z kolei.
Nie wiem, co robić z D3, magnezem i wapniem, czy brać i w jakich proporcjach. Powinno się z B6 zgrywać, ale to już za dużo kombinowania, te suple co mam to w sumie jedna garstka rano, z magnezem trzeba już uważać, żeby nie przed snem, patrzeć, czy będzie dobra proporcja z wapniem i tak dalej.