01-18-2024, 01:55 PM
Jeszcze jedna rzecz, opisywano przypadki, gdy ludzie ciężko chorowali, a nawet umierali, bo w diecie nie mieli tryptofanu, efekt odchudzania się za pomocą jedzenia głównie żelatyny. I tak myślę, że ta glicyna codziennie przed snem plus kolagen mogą mieć podobny efekt, oczywiście na znacznie mniejszą skalę, zmniejszają dostęp do tryptofanu. W efekcie może być mniej serotoniny, a jedna z hipotez "skąd bierze się objaw Terry'ego" to "nadmiar serotoniny".
Ale najbardziej prawdopodobne jest i tak to, że po prostu kreatyna poprawia pracę mózgu, co może nie mieć nic wspólnego z obłączkami i układem krążenia.
Ciągle jestem cały pospinany, nie taki ruch i pojawia się skurcz mięśnia, wszędzie, nawet przeciągnięcie się rano jest wyzwaniem, bo coś strzeli zaraz w mięśniach szyi czy barku. Efekt suplementacji D3, bo już kilka razy tak po niej miałem, ale jaki konkretnie mechanizm? Stawiam, że spadek magnezu.
Ale najbardziej prawdopodobne jest i tak to, że po prostu kreatyna poprawia pracę mózgu, co może nie mieć nic wspólnego z obłączkami i układem krążenia.
Ciągle jestem cały pospinany, nie taki ruch i pojawia się skurcz mięśnia, wszędzie, nawet przeciągnięcie się rano jest wyzwaniem, bo coś strzeli zaraz w mięśniach szyi czy barku. Efekt suplementacji D3, bo już kilka razy tak po niej miałem, ale jaki konkretnie mechanizm? Stawiam, że spadek magnezu.