11-29-2023, 07:50 AM
...a tak myślę o objawie, bo on łączy się ze stanami niedożywienia. Jeśli starsze osoby nie przyswajają pożywienia, albo przestają jeść, pojawia się objaw Terry'ego. Podobnie marskość wątroby, to stan, gdzie komórki obumierają z głodu, bo wątroba nie zamienia surowców na bardzie złożone rzeczy. U mnie najsilniejszy był po kilku miesiącach rozwolnień, gdy też pewnie za wiele substancji odżywczych we krwi nie było.
To jest jedna z tych rzeczy, które mogą ściśle łączyć się z jakimś niedoborem pokarmowym. Tylko z jakim?
Może jednak zdecyduję się na odzywkę białkową. Kończy się kwas alfa liponowy (to cudo, które znacznie ma obniżać ryzyko nowotworów), producent najtańszego jest też producentem najpopularniejszej obecnie (bo najtańszej) odżywki białkowej.
O, takiego. ceny białek znowu poszły w górę. Za długo się zastanawiałem.
To jest jedna z tych rzeczy, które mogą ściśle łączyć się z jakimś niedoborem pokarmowym. Tylko z jakim?
Może jednak zdecyduję się na odzywkę białkową. Kończy się kwas alfa liponowy (to cudo, które znacznie ma obniżać ryzyko nowotworów), producent najtańszego jest też producentem najpopularniejszej obecnie (bo najtańszej) odżywki białkowej.
O, takiego. ceny białek znowu poszły w górę. Za długo się zastanawiałem.