Cześć,
Leczyłem się po wykryciu rumienia - około 25 cm średnica na udzie/kolanie.
kuracja trwała 4 tygodnie po tygodniu kuracji miałem nasilenie objawów.
Czytałem wszystkie posty wypisane dotyczące boreliozy i wciąż mam wątpliwości jak się teraz mam leczyć, bo :
- dalej mam ból szyi/karku
- ból w łokciu również mam
- nerwica lękowa również czyli: trudności ze snem, wcześniejsze przebudzenia, lęki, odczucie zimna w kończynach i takie tam.
Gdyby nie Strony on Pana to dalej bym nie wiedział co mi jest, a tak przynajmniej mam jakieś w miarę racjonalne teorie dotyczące stanu "po boreliozie". Dziękuję.
Jednak proszę o odpowiedź:
czy były osoby które leczyły się metodą IDSA 10-14 czy 28 potem miały objawy ale po pana radach stan się poprawił. Ile ich było?
Jak to generalnie wygląda. Czy po miesiącu mogę latami mieć zespół poboreliozowy.
Dwa:
Jakie jeszcze występują teorie na zespół poboreliozowy?
Trzy:
Słyszałem, że rosjanie również długo leczą boreliozę i monitorują chorych do 2 lat. To samo tyczy sie Norwegii.
Czy coś wiadomo na ten temat i gdzie takie informacje (rzetelne) mógłbym znaleźć?
Pewnie to już było wałkowane setki razy ale nie widziałem wcześniejszego forum.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Leczyłem się po wykryciu rumienia - około 25 cm średnica na udzie/kolanie.
kuracja trwała 4 tygodnie po tygodniu kuracji miałem nasilenie objawów.
Czytałem wszystkie posty wypisane dotyczące boreliozy i wciąż mam wątpliwości jak się teraz mam leczyć, bo :
- dalej mam ból szyi/karku
- ból w łokciu również mam
- nerwica lękowa również czyli: trudności ze snem, wcześniejsze przebudzenia, lęki, odczucie zimna w kończynach i takie tam.
Gdyby nie Strony on Pana to dalej bym nie wiedział co mi jest, a tak przynajmniej mam jakieś w miarę racjonalne teorie dotyczące stanu "po boreliozie". Dziękuję.
Jednak proszę o odpowiedź:
czy były osoby które leczyły się metodą IDSA 10-14 czy 28 potem miały objawy ale po pana radach stan się poprawił. Ile ich było?
Jak to generalnie wygląda. Czy po miesiącu mogę latami mieć zespół poboreliozowy.
Dwa:
Jakie jeszcze występują teorie na zespół poboreliozowy?
Trzy:
Słyszałem, że rosjanie również długo leczą boreliozę i monitorują chorych do 2 lat. To samo tyczy sie Norwegii.
Czy coś wiadomo na ten temat i gdzie takie informacje (rzetelne) mógłbym znaleźć?
Pewnie to już było wałkowane setki razy ale nie widziałem wcześniejszego forum.
Będę wdzięczny za odpowiedź.