This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borelioza
Cześć,

Leczyłem się po wykryciu rumienia - około 25 cm średnica na udzie/kolanie.

kuracja trwała 4 tygodnie po tygodniu kuracji miałem nasilenie objawów.

Czytałem wszystkie posty wypisane dotyczące boreliozy i wciąż mam wątpliwości jak się teraz mam leczyć, bo :

- dalej mam ból szyi/karku
- ból w łokciu również mam
- nerwica lękowa również czyli: trudności ze snem, wcześniejsze przebudzenia, lęki, odczucie zimna w kończynach i takie tam.

Gdyby nie Strony on Pana to dalej bym nie wiedział co mi jest, a tak przynajmniej mam jakieś w miarę racjonalne teorie dotyczące stanu "po boreliozie". Dziękuję.

Jednak proszę o odpowiedź:

czy były osoby które leczyły się metodą IDSA 10-14 czy 28  potem miały objawy ale po pana radach stan się poprawił. Ile ich było?
Jak to generalnie wygląda. Czy po miesiącu mogę latami mieć zespół poboreliozowy. 

Dwa:

Jakie jeszcze występują teorie na zespół poboreliozowy?

Trzy:

Słyszałem, że rosjanie również długo leczą boreliozę i monitorują chorych do 2 lat. To samo tyczy sie Norwegii.

Czy coś wiadomo na ten temat i gdzie takie informacje (rzetelne) mógłbym znaleźć?

Pewnie to już było wałkowane setki razy ale nie widziałem wcześniejszego forum.

Będę wdzięczny za odpowiedź.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Borelioza - przez Tusios - 03-24-2021, 07:59 PM
RE: Borelioza - przez tomakin - 03-24-2021, 08:21 PM
RE: Borelioza - przez Tusios - 03-24-2021, 08:41 PM
RE: Borelioza - przez tomakin - 03-24-2021, 09:30 PM
RE: Borelioza - przez Tusios - 03-31-2021, 09:23 PM
RE: Borelioza - przez tomakin - 04-01-2021, 05:56 AM
RE: Borelioza - przez Tusios - 04-01-2021, 03:45 PM
RE: Borelioza - przez tomakin - 04-01-2021, 04:20 PM

Skocz do: