08-16-2023, 11:36 AM
A jeszcze z innej beczki. Przypomniało mi się, jak parę lat temu na Wykopie poznałem dwóch trenerów personalnych, którzy oferowali treningi i diety online. Trochę tam z nimi gadałem, ale miałem wrażenie, że oni są tylko nakręceni na osiąganie coraz to lepszych, sportowych wyników, co było zupełnie nie dla mnie, bo mi zależy tylko na tym, żeby sobie wyrobić nawyk i coś tam ćwiczyć dla zdrowotności, a nie dla żyłowania wyników. Z ciekawości zajrzałem na Wykop, czy jeszcze się udzielają. No i widzę, że oboje trochę mentalnie odpłynęli.
Tylko wyniki, wyniki, wyniki, kalorie, pomiary, konkretny cel, bo inaczej to tracisz czas i jesteś śmieszny.
Sprawdza się stwierdzenie, że przy wyborze trenera trzeba patrzeć na to, jak wygląda. Jeśli jest przypakowanym koksem, to będzie chciał zrobić ze mnie to samo i nie ogarnie, że dla mnie może się liczyć coś innego.
Chodzi o Kasahara i Lewusx.
Tylko wyniki, wyniki, wyniki, kalorie, pomiary, konkretny cel, bo inaczej to tracisz czas i jesteś śmieszny. Sprawdza się stwierdzenie, że przy wyborze trenera trzeba patrzeć na to, jak wygląda. Jeśli jest przypakowanym koksem, to będzie chciał zrobić ze mnie to samo i nie ogarnie, że dla mnie może się liczyć coś innego.
Chodzi o Kasahara i Lewusx.