This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić?
No chyba że kredytu nie płacisz. Wtedy i tak nie uciekniesz, bo w końcu system Cię dopadnie. A ja bez kredytu pewnie nigdy nie kupię. Mam jeszcze 7 lat na skorzystanie z nowej opcji kredytowej. W optymistycznym założeniu oczywiście, bo cholera wie, co z tym programem będzie w przyszłości. A nie zamierzam przez kolejne kilka lat mieszkać w matką. Smile Muszę tylko wypracować sobie na tyle dobrą wartość na rynku, żeby bez spiny ten kredyt dostać i go spłacać. Teraz w razie problemów mogę się wynieść i iść na pokój, wyjechać zagranicę, albo ostatecznie wrócić do matki. Tu, gdzie teraz wynajmuję, nie ma umów długoterminowych. Wynajmuję jak długo chcę i rezygnuję kiedy chcę z dwutygodniowym wyprzedzeniem. Pasi mi to.

System ma swoje wady oczywiście, nie naprawi się tego jedną ustawą i żaden rząd nie zrobił i nie zrobi z nas krezusów, choć przez 30 lat i tak mnóstwo się zmieniło w większości na lepsze. Na szczęście nie mamy osiedli biedoty mieszkających na obrzeżach miast w skleconych ze śmieci szopach, w namiotach, albo w przyczepach kempingowych, jak za oceanem, gdzie wielu ludzi nie stać na wynajem. Chłopaki z baraków to dobry przykład.

/edit
Właśnie się zorientowałem, że jestem Senior Member. Kurła kiedy? W ogóle serio natrzaskałem już tyle postów? 
Czytam sobie pierwsze moje posty w tym temacie i patrzę na to tak, jakbym to nie ja pisał. Byłem wtedy mentalnie w złym stanie. Dziś jestem w innym miejscu, a większość problemów pokonałem.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Skrajna nieporadność życiowa i fobia społeczna - co robić? - przez Temper - 07-08-2023, 10:01 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości