06-11-2023, 05:29 PM
Na reddicie bardzo dużo jest postów o tym, ze MCT (ten słynny olej keto) pomaga na zapalenie skóry głowy. Zazwyczaj ludzie się tym smarują, ale są też wątki o tym, że pomaga gdy się to je, poprzez wybicie nadmiaru organizmów drożdżakowych w jelitach. Gdzieś jeszcze powinienem mieć resztkę. W ogóle jest teraz dużo lepiej, może pomogła b complex, może witamina D, obie te rzeczy jadłem w dużych dawkach.
Nie mogę też rozkminić, czy warto kupować i jeść glutaminę. Jaki to ma wpływ na ogólny stan zdrowia, zmniejszenie ryzyka chorób cywilizacyjnych? Czy moje problemy mogą chociaż częściowo wiązać się z zaburzeniem pracy jelit, na co glutamina pomaga?
W ogóle warto rozpisać, co teraz jem
- karnityna + selen + raz dziennie kwas alfa liponowy
- lizyna
- D3 + b complex
- probiotyk
- NAC
- wapń
I chyba tyle. Miałem pilnować miedzi, miałem pić melisę, ale jakoś mi to ucieka z głowy.
Nie mogę też rozkminić, czy warto kupować i jeść glutaminę. Jaki to ma wpływ na ogólny stan zdrowia, zmniejszenie ryzyka chorób cywilizacyjnych? Czy moje problemy mogą chociaż częściowo wiązać się z zaburzeniem pracy jelit, na co glutamina pomaga?
W ogóle warto rozpisać, co teraz jem
- karnityna + selen + raz dziennie kwas alfa liponowy
- lizyna
- D3 + b complex
- probiotyk
- NAC
- wapń
I chyba tyle. Miałem pilnować miedzi, miałem pić melisę, ale jakoś mi to ucieka z głowy.