06-07-2023, 10:43 PM
Tzn ja wychodzę z założenia, że zmiany w układzie krążenia, które widać pod paznokciami (bo to jedyne miejsce, gdzie to widać, to taka jakby "szybka" do środka skóry), mogą być główną przyczyną problemów z pamięcią, z szybkim męczeniem się fizycznym i psychicznym czy nawet z objawami nerwicowymi. Po prostu skoro krew nie dociera do tych regionów, to może nie docierać też do mózgu czy do mięśni. Sauna może faktycznie pomogłaby na same paznokcie, ale nie sądzę, żeby poprawiła cokolwiek jeśli idzie o resztę problemów.
Z dawką piracetamu wiadomo, że nic nie wiadomo. Nie testowali tego chyba nigdy u ludzi na zasadzie "bierzcie 10 lat i zobaczymy, czy będziecie zdrowsi". Krótkotrwałe badania dotyczyły dawek rzędu 3-4 gramów dziennie, to faktycznie wychodzi drogo, ale też bez przesady, dobra pizza kosztuje więcej, niż miesięczny zapas tabletek.
Może dawka 1,2 grama byłaby wystarczająca, wtedy wychodzą wręcz śmieszne sumy, 16 zł miesięcznie? Jakoś tak. Ale nawet przy dawce 2,4, czyli 2 tabletki, masz 32-33 zł miesięcznie, plus koszty przesyłki, to nie są zawrotne sumy nawet dla ludzi zarabiających minimalną, a co dopiero dla ustawionego milionera
Może mikrodawki, 600 mg dziennie byłyby wystarczające, by zmniejszyć ryzyko niektórych schorzeń? Wtedy masz 8 zł miesięcznie.
No i jeszcze raz podkreślam, w ogóle nie wiemy, czy to faktycznie jakoś chroni przed chorobami. Wstępne badania dają taką nadzieję.
Ciągle nie zacząłem tego brać, wciąż nie chcę psuć efektów kolejnych eksperymentów.
Z dawką piracetamu wiadomo, że nic nie wiadomo. Nie testowali tego chyba nigdy u ludzi na zasadzie "bierzcie 10 lat i zobaczymy, czy będziecie zdrowsi". Krótkotrwałe badania dotyczyły dawek rzędu 3-4 gramów dziennie, to faktycznie wychodzi drogo, ale też bez przesady, dobra pizza kosztuje więcej, niż miesięczny zapas tabletek.
Może dawka 1,2 grama byłaby wystarczająca, wtedy wychodzą wręcz śmieszne sumy, 16 zł miesięcznie? Jakoś tak. Ale nawet przy dawce 2,4, czyli 2 tabletki, masz 32-33 zł miesięcznie, plus koszty przesyłki, to nie są zawrotne sumy nawet dla ludzi zarabiających minimalną, a co dopiero dla ustawionego milionera
Może mikrodawki, 600 mg dziennie byłyby wystarczające, by zmniejszyć ryzyko niektórych schorzeń? Wtedy masz 8 zł miesięcznie. No i jeszcze raz podkreślam, w ogóle nie wiemy, czy to faktycznie jakoś chroni przed chorobami. Wstępne badania dają taką nadzieję.
Ciągle nie zacząłem tego brać, wciąż nie chcę psuć efektów kolejnych eksperymentów.